Az eredeti carbonara spagetti receptje

A legenda szerint a carbonarát az olasz szénégetők találták ki. Az eredeti recept elkészítése nem is olyan egyszerű, de érdemes kipróbálni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A carbonara szó jelentése szénégető. A híres spagetti nevét onnan kapta, hogy egykor olasz szénégető munkások készítették.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezek az ínycsiklandó tésztavariációk nagy segítségedre lehetnek, ha gyorsan kell valami finomat csinálni. Elkészítésükhöz nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz velük néhány pirospontot a családodtól, párodtól.

Carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • fehérbors

A tésztát sós vízben tedd fel főni. A bacont csíkozd fel, és az olívaolajon pirítsd meg. A tojásokat keverd össze a reszelt parmezánnal és egy kevés borssal. A tésztát szűrd le, és egy kevés főzőlével keverd el a szalonnával, úgy, hogy még tűzön van. Öntsd rá a tojásos keveréket, és rázogatva dolgozd el, de figyelj, hogy a tojás ne csomósodjon össze. Azonnal tálald még egy kis sajttal megszórva.

Bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 50 dkg spagetti
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • vörösbor
  • bors
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olívaolaj

A vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon párold meg. Reszeld le a répát és a zellert is, majd öntsd rá a hagymákra, és ezt is hagyd megpárolódni. A darált húst egy másik serpenyőben pirítsd meg, és ízlés szerint fűszerezd. Tedd bele a paradicsomkonzervet, majd fedd le, és hagyd megpuhulni. Az elpárolgott levet vörösborral pótold. A végén a párolt répát és zellert keverd a húshoz. Főzd ki a tésztát, és már tálalhatod is.

Ricottás spagetti

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg ricotta
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • bors

A vajat a ricottával, a tejszínnel és a petrezselyemmel főzd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tésztát sós vízben főzd meg, majd tálaláskor öntsd le a ricottás szósszal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sajtos makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 10 dkg Anikó sajt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 5 dkg füstölt trappista sajt
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

A tésztát sós vízben főzd meg, majd hagyd lecsepegni. A vajat a liszttel egy serpenyőben pirítsd meg. Öntsd fel a tejjel, és állandó kavargatás mellett főzd híg mártássá. Reszeld bele a lágy és a füstölt sajtot, és kevergesd, amíg el nem olvad. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és a zúzott fokhagymát is tedd bele. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tejfölt. Vajazz ki, és szórj meg zsemlemorzsával egy tűzálló tálat. Öntsd bele a megfőtt tésztát, majd a szószt. Reszeld rá a parmezánt, és süsd meg.

Ezt is szeretjük