Az eredeti carbonara spagetti receptje

A legenda szerint a carbonarát az olasz szénégetők találták ki. Az eredeti recept elkészítése nem is olyan egyszerű, de érdemes kipróbálni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A carbonara szó jelentése szénégető. A híres spagetti nevét onnan kapta, hogy egykor olasz szénégető munkások készítették.

Ezek az ínycsiklandó tésztavariációk nagy segítségedre lehetnek, ha gyorsan kell valami finomat csinálni. Elkészítésükhöz nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz velük néhány pirospontot a családodtól, párodtól.

Carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • fehérbors

A tésztát sós vízben tedd fel főni. A bacont csíkozd fel, és az olívaolajon pirítsd meg. A tojásokat keverd össze a reszelt parmezánnal és egy kevés borssal. A tésztát szűrd le, és egy kevés főzőlével keverd el a szalonnával, úgy, hogy még tűzön van. Öntsd rá a tojásos keveréket, és rázogatva dolgozd el, de figyelj, hogy a tojás ne csomósodjon össze. Azonnal tálald még egy kis sajttal megszórva.

Bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 50 dkg spagetti
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • vörösbor
  • bors
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olívaolaj

A vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon párold meg. Reszeld le a répát és a zellert is, majd öntsd rá a hagymákra, és ezt is hagyd megpárolódni. A darált húst egy másik serpenyőben pirítsd meg, és ízlés szerint fűszerezd. Tedd bele a paradicsomkonzervet, majd fedd le, és hagyd megpuhulni. Az elpárolgott levet vörösborral pótold. A végén a párolt répát és zellert keverd a húshoz. Főzd ki a tésztát, és már tálalhatod is.

Ricottás spagetti

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg ricotta
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • bors

A vajat a ricottával, a tejszínnel és a petrezselyemmel főzd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tésztát sós vízben főzd meg, majd tálaláskor öntsd le a ricottás szósszal.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Sajtos makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 10 dkg Anikó sajt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 5 dkg füstölt trappista sajt
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

A tésztát sós vízben főzd meg, majd hagyd lecsepegni. A vajat a liszttel egy serpenyőben pirítsd meg. Öntsd fel a tejjel, és állandó kavargatás mellett főzd híg mártássá. Reszeld bele a lágy és a füstölt sajtot, és kevergesd, amíg el nem olvad. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és a zúzott fokhagymát is tedd bele. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tejfölt. Vajazz ki, és szórj meg zsemlemorzsával egy tűzálló tálat. Öntsd bele a megfőtt tésztát, majd a szószt. Reszeld rá a parmezánt, és süsd meg.

Ezt is szeretjük