25 perces nyári tésztasaláták
A melegben nem kívánod a nehéz, zsíros ételeket? Készíts könnyű, ugyanakkor laktató tésztasalátákat ebédre vagy vacsorára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűsítő nyári tésztasaláták hipergyorsan elkészülnek, így nem kell sok időt a konyhában tölteni ahhoz, hogy frissen főzött vacsorával lepd meg magad vagy a családodat.

Ráadásul a másnapi ebéd is megoldott, hiszen egy napig nyugodtan tárolhatod a hűtőben a tésztasalátákat.

Tartáros tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 20 dkg sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 pohár tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 sárgarépa
  • diónyi mustár
  • ételízesítő
  • bors

A majonézt, a tejfölt és a mustárt keverd össze. A felkockázott húst és uborkát keverd hozzá. A répát és a fokhagymát reszeld le, az újhagymát karikázd fel. Add a tartáros masszához, és végül a kifőzött, lecsepegtetett tésztát is keverd hozzá. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatod is.

Tárkonyos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg olajbogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 púpozott teáskanál morzsolt tárkony

Az uborkát, a fetát, a paradicsomot és a sonkát darabold fel. Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az ecetet keverd össze, szórd meg tárkonnyal, és a megfőzött, kihűlt tésztát keverd bele. Add hozzá az apróra vágott hozzávalókat, és szórd bele az olajbogyót is. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy jól lehűljön.

Joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg spiráltészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál méz
  • 1 kiskanál csípős mustár
  • fél kígyóuborka
  • negyed fej saláta
  • bors

A salátát, a paradicsomot és az uborkát csíkozd fel. A joghurtot a tejföllel, a mézzel, a citromlével, a mustárral és a majonézzel keverd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a felvágott zöldségekkel keverd össze. Hagyd az ízeket hűtőben összeérni, majd snidlinggel és napraforgómaggal megszórva tálald.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Pillangósaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg pillangótészta
  • 20 dkg grillezett csirkemellfilé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 7 koktélparadicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • kakukkfű

A csirkemellfiléket grillezd meg, közben főzd meg a tésztát. A paradicsomokat vágd félbe, és a borsóval, a tésztával és a felcsíkozott húsdarabokkal keverd össze. Az olívaolajba szórj friss petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, és ízlésed szerint sót. Az öntettel locsold meg a salátát, és hideg helyen való rövid pihentetés után tálald.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük