4 olcsó rakottas januárra
A káposzta kevés kalóriát tartalmaz, rakottasként pedig variálhatod az ízeket. Januárban különösen jó választás, hiszen ilyenkor a pénztárca már karcsúbb.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A friss zöldségekből készült ételnek nincs párja. Íme, négy mesés rakott kelkáposzta receptje - könnyen elkészítheted, legyél vega vagy húsimádó.

A kelkáposzta magas ásványianyag- és fehérjetartalma miatt nagyon egészséges. Ezen kívül C-, valamint B1- és B2-vitaminban sem szűkölködik.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika

A sertéshúst daráld le. A hagymát aprítsd fel, pici olajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, és szórd meg pirospaprikával. Ha kész, keverd hozzá a már megfőzött rizst. Öntsd fel kevés vízzel, és pirítsd meg. A kelkáposztát mosd meg, csíkozd fel, és sós vízben főzd meg.

Hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját rakd ki vele. Erre tegyél a húsos, rizses masszából, majd még egy réteg káposztát. Simítsd rá a tetejére a tejfölt, és előmelegített sütőben süsd meg.

Paradicsomos rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 40 dkg rizs
  • 10 tojás
  • 3 doboz tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • víz
  • olaj

A kelkáposztát szedd leveleire, és alaposan mosd meg. Ezután sós vízben főzd félpuhára. A tojást főzd keményre, majd szedd le a héját. A vöröshagymát aprózd fel, pici olajon pirítsd meg, majd szórd rá a rizst, engedd fel pici vízzel, és főzd meg. Egy jénai tál aljába tegyél káposztaleveleket, majd egy sor rizst, egy sor felszeletelt főtt tojást, és végül pár karika paradicsomot. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók, de figyelj arra, hogy felülre káposzta kerüljön. A tejfölt kend rá egyenletesen a tetejére, és süsd meg.

Rakott kel vegáknak

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 25 dkg rizs
  • 12 dkg mozzarella
  • 10 dkg kéksajt
  • 2,5 dl sűrű tejszín
  • 2 teáskanál szárított majoránna
  • 1 nagy tejföl
  • bors

A kelkáposztát szedd leveleire, majd főzd meg. A rizst szintén. Eközben a tejfölt sóval, borssal és majoránnával ízesítsd. Egy kisebb tepsi aljába tegyél káposztaleveleket. Simíts rá a rizsből, majd locsold rá a tejföl egyharmadát és a kéksajt felét. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposztát tegyél, erre kend rá a maradék tejfölt, és reszeld rá a mozzarellát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Gombás rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 2 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • bors

A rizst és a kelkáposztát külön-külön főzd meg. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, és szórd rá a felszeletelt gombát. Ízlés szerint sózd, borsozd, és hagyd, hogy megpárolódjon. Ha kész, a rizst a gombával és a frissen felaprított petrezselyemmel keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki. Tegyél bele egy sor káposztalevelet, egy sor gombás rizst és egy sor tejfölt. Folytasd a rétegezést egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 10 percet. Ekkor vedd ki, reszeld rá a tetejére a sajtot, majd tedd vissza még negyed órára.

Ezt is szeretjük