4 isteni lecsó recept
Tipikus szezonétel a lecsó, amit biztosan te is sokszor készítesz a nyár folyamán. Íme, néhány gazdag változat, nehogy ráunj a sima verzióra.
A lecsó tipikus magyar étel, aminek rengeteg változata létezik. Azonban az biztos, hogy mindegyikben szerepel a hagyma, a paprika és a paradicsom hármasa, hiszen ez adja a lecsó alapját.
Ha szeretnéd a hagyományos változatot feldobni, próbáld ki remek, ízletes receptjeinket, melyeket nagyon könnyen összedobhatsz.
Tojásos lecsó
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt kolbász
- 3 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
A szalonnát apróra vágd fel, és süsd ki a zsírját. A finomra vágott hagymát dinszteld meg rajta, majd öntsd rá a karikára vágott paprikát. Amikor a paprika összeesik, add hozzá a paradicsomot, és amikor levet enged, a felkarikázott kolbászt is tedd bele. Ha már elfőtt a paradicsom leve, szórd meg pirospaprikával, és keverd hozzá a felvert tojásokat. Folytonos keverés mellett addig főzd, amíg a tojás meg nem sül.
Rizses lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg rizs
- 2 pár debreceni kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
A szalonnát és a hagymát kockázd fel, majd miután a szalonna zsírját kisütötted, dinszteld meg rajta a hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és add hozzá az összevágott paprikát és paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg, majd tedd bele az alaposan megmosott rizst és a felkarikázott debrecenit. Ha a víz elfőtt alóla, pótold! Párold puhára a rizst, és már tálalhatod is.
Káposztás lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 50 dkg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg tarhonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
A káposztát csíkokra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágd fel. Pici olajon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Öntsd fel némi vízzel, és hagyd egy kicsit párolódni. Tedd bele a zöldségeket, majd ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Fedd le, és párold majdnem készre. Szórd bele a tarhonyát, majd, ha az is megpuhult, már eheted is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Cukkinis lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 20 dkg paprika
- 20 dkg paradicsom
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
A vörös- és fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon párold meg. A cukkinit hámozd meg, kockázd fel, és dobd a hagymára. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd a szintén kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát add hozzá, és főzd meg. Ha minden megpuhult, szórd rá a tetejére a reszelt parmezánt, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- pulyka
Szaftos, gazdag raguk
- paprika
- paradicsom
4 ízes, szaftos lecsórecept
- eper
- befőzés