4 isteni lecsó recept

A nyár slágere

Tipikus szezonétel a lecsó, amit biztosan te is sokszor készítesz a nyár folyamán. Íme, néhány gazdag változat, nehogy ráunj a sima verzióra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó tipikus magyar étel, aminek rengeteg változata létezik. Azonban az biztos, hogy mindegyikben szerepel a hagyma, a paprika és a paradicsom hármasa, hiszen ez adja a lecsó alapját.

Rákellenes zöldségek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha szeretnéd a hagyományos változatot feldobni, próbáld ki remek, ízletes receptjeinket, melyeket nagyon könnyen összedobhatsz.

Tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A szalonnát apróra vágd fel, és süsd ki a zsírját. A finomra vágott hagymát dinszteld meg rajta, majd öntsd rá a karikára vágott paprikát. Amikor a paprika összeesik, add hozzá a paradicsomot, és amikor levet enged, a felkarikázott kolbászt is tedd bele. Ha már elfőtt a paradicsom leve, szórd meg pirospaprikával, és keverd hozzá a felvert tojásokat. Folytonos keverés mellett addig főzd, amíg a tojás meg nem sül.

Rizses lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg rizs
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika

A szalonnát és a hagymát kockázd fel, majd miután a szalonna zsírját kisütötted, dinszteld meg rajta a hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és add hozzá az összevágott paprikát és paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg, majd tedd bele az alaposan megmosott rizst és a felkarikázott debrecenit. Ha a víz elfőtt alóla, pótold! Párold puhára a rizst, és már tálalhatod is.

Káposztás lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 50 dkg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

A káposztát csíkokra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágd fel. Pici olajon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Öntsd fel némi vízzel, és hagyd egy kicsit párolódni. Tedd bele a zöldségeket, majd ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Fedd le, és párold majdnem készre. Szórd bele a tarhonyát, majd, ha az is megpuhult, már eheted is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 20 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

A vörös- és fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon párold meg. A cukkinit hámozd meg, kockázd fel, és dobd a hagymára. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd a szintén kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát add hozzá, és főzd meg. Ha minden megpuhult, szórd rá a tetejére a reszelt parmezánt, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük