4 isteni lecsó recept

A nyár slágere

Tipikus szezonétel a lecsó, amit biztosan te is sokszor készítesz a nyár folyamán. Íme, néhány gazdag változat, nehogy ráunj a sima verzióra.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó tipikus magyar étel, aminek rengeteg változata létezik. Azonban az biztos, hogy mindegyikben szerepel a hagyma, a paprika és a paradicsom hármasa, hiszen ez adja a lecsó alapját.

Ha szeretnéd a hagyományos változatot feldobni, próbáld ki remek, ízletes receptjeinket, melyeket nagyon könnyen összedobhatsz.

Tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A szalonnát apróra vágd fel, és süsd ki a zsírját. A finomra vágott hagymát dinszteld meg rajta, majd öntsd rá a karikára vágott paprikát. Amikor a paprika összeesik, add hozzá a paradicsomot, és amikor levet enged, a felkarikázott kolbászt is tedd bele. Ha már elfőtt a paradicsom leve, szórd meg pirospaprikával, és keverd hozzá a felvert tojásokat. Folytonos keverés mellett addig főzd, amíg a tojás meg nem sül.

Rizses lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg rizs
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika

A szalonnát és a hagymát kockázd fel, majd miután a szalonna zsírját kisütötted, dinszteld meg rajta a hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és add hozzá az összevágott paprikát és paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg, majd tedd bele az alaposan megmosott rizst és a felkarikázott debrecenit. Ha a víz elfőtt alóla, pótold! Párold puhára a rizst, és már tálalhatod is.

Káposztás lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 50 dkg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

A káposztát csíkokra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágd fel. Pici olajon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Öntsd fel némi vízzel, és hagyd egy kicsit párolódni. Tedd bele a zöldségeket, majd ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Fedd le, és párold majdnem készre. Szórd bele a tarhonyát, majd, ha az is megpuhult, már eheted is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 20 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

A vörös- és fokhagymát aprítsd fel, és pici olívaolajon párold meg. A cukkinit hámozd meg, kockázd fel, és dobd a hagymára. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd a szintén kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát add hozzá, és főzd meg. Ha minden megpuhult, szórd rá a tetejére a reszelt parmezánt, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük