4 szaftos, magyaros pörkölt
Van, hogy az ember a hideg téli napokon valami igazán laktatóra vágyik. Ilyenkor jó elővenni egy ízes, magyaros receptet.
Kakaspörkölt
Hozzávalók:
- 1 kakas
- 1 csomag belsőség - máj, zúza
- 1 dl olaj
- 2 nagy fej hagyma
- só
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd aranysárgára, majd szórd rá a paprikát. Tedd bele a megtisztított és feldarabolt kakast és a zúzát. Sózd meg, keverd meg, majd fedd le.
A levét időnként pótold, nagyjából egy óra múlva lesz kész. Az utolsó negyedórában add hozzá a megtisztított, feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát és a májat. Tálald galuskával.
Szegedi marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- olaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg édes-nemes paprika
- 15 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- só
- bors
A kockára vágott vöröshagymát olajon pirítsd meg. Hintsd meg pirospaprikával, majd add hozzá a felkockázott husit. Önts hozzá egy kevés vizet, sózd és borsozd, add hozzá a felvágott paradicsomot és zöldpaprikát. Fedő alatt mérsékelt lángon párold. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, vedd le a fedőt, a pörkölt levét pedig kicsit süsd le. Főtt burgonyát kínálj hozzá.
Budapest pörkölt
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 25 dkg csirkemáj és -szív
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- másfél doboz tejföl
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
- pirospaprika
- majoránna
- olaj
- 1 babérlevél
A megmosott húst vágd kis kockákra, és szeleteld fel a gombát. A hagymát vágd apróra, a paprikát vágd karikákra, majd pirítsd meg olajon. Ekkor tedd hozzá a húst és a szívet, és pörköld meg, hogy kifehéredjen. Majd önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje az egészet, és főzd félig puhára. A vizet pótold közben, nehogy leégjen. Ha félig megfőtt, tedd hozzá a gombát és a borsót, sózd, borsozd, paprikázd, szórj rá egy kevés majoránnát, és dobd bele a babérlevelet. Az egészet főzd puhára. Ha kész van, tedd bele a májat és a tejfölt, alaposan keverd meg, majd forrald össze az egészet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Harcsapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg harcsahús
- olaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- pirospaprika
- só
A kifilézett halat kockázd fel, a vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot szintén vágd fel. Az olajat hevítsd fel, párold benne üvegesre a vöröshagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanál vízzel, tedd vissza a tűzhelyre, és süsd addig, míg a víz elpárolog. Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot is. Fedő nélkül főzd, közepes tűzön, csak annyira keverve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalhatod.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha