4 kiadós paprikás krumpli receptje
A paprikás krumpli a kezdő háziasszonyok nagy barátja. Ha te is először készíted, olvasd el receptjeinket.
- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Mint minden pirospaprikával készült fogás, a paprikás krumpli is tipikus magyar specialitás. Ahány ház, annyi szokás, és ez biztosan igaz erre az ételre, hiszen ki kolbásszal, ki virslivel készíti, és vannak, akik mindenféle zöldséget belefőznek.
Hogy megtudd, melyik a legjobb, próbáld ki valamennyi receptünket. Kitűnő, laktató, ugyanakkor gyorsan elkészíthető, hétköznapi ételek.
Klasszikus paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 15 dkg parasztkolbász
- 5 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
Az olajon pirítsd meg a vöröshagymát. Add hozzá a karikára vágott kolbászt, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, és vízzel öntsd fel. Ha jól összekeverted, tedd bele a kockára vágott krumplit és a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg. Fedd le, és addig főzd, míg a krumpli meg nem puhul.
Tejfölös paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 30 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg liszt
- 2 kis doboz tejföl
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- piros fűszerpaprika
- delikát
Az olajon párold meg a hagymát. Szórd rá a pirospaprikát, és öntsd bele a kockára vágott krumplit is. Ha a krumpli már félig puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt is. Ízlés szerint fűszerezd. Ha a krumpli megfőtt, akkor a tojásokból és a lisztből készült nokedlitésztát szaggasd ki. Rögtön ezután keverd hozzá a tejfölt. Hagyd, hogy felforrjon, majd tálalhatod is.
Zöldborsós paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg zöldborsó
- 5 virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- olaj
- só
- bors
A hagymát aprózd fel, és olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha már majdnem megpuhult, tedd bele a felkarikázott virslit és a zöldborsót. Addig főzd, míg már csak egy pici lé marad alatta.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Tojásos paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 50 dkg liszt
- 3 dl víz
- 2 dl olaj
- 2 tojás
- 1 szál kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- só
- delikát
Az apróra vágott hagymát olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, és gyorsan öntsd fel vízzel. A krumpli-, a paradicsom- és a paprikadarabokat dobd bele. Hagyd, hogy majdnem megpuhuljanak. Tedd bele a felkarikázott kolbászt is, és főzd így néhány percig. A keményre főzött tojásokat vágd nagyobb darabokra, majd keverd bele a paprikás krumpliba, és tedd vissza a tűzre. Hagyd még néhány percig főni, majd tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept

- egytálétel
- rakott zöldség