Hagyományos angol sós muffin kelt tésztából: serpenyőben sül ropogósra
Az angolok muffinja kelt tésztából készül, sós, és nem sütőben, hanem serpenyőben sül.
Összesen 33 találat.
Az angolok muffinja kelt tésztából készül, sós, és nem sütőben, hanem serpenyőben sül.
A pizzás tekercs akkor a legjobb, ha kelt tésztából készíted.
A vajas-sajtos kiflik ízre hasonlítanak egy egyszerű sajtos szendvicsre, de sokkal foszlósabbak és krémesebbek annál.
A bodag, vagyis a cigánykenyér szerény hozzávalókból készül, és viszonylag hamar az asztalon lehet.
A kelt tésztából készülő, hajtogatott vajas pogácsa puha és foszlós: a legtökéletesebb reggeli.
Ha így készíted a krumplis pogácsát, foszlós, puha és ellenállhatatlan lesz.
A házi készítésű, teljes kiőrlésű kifli ropogós és egészséges.
Az olaszok a focacciát eredetileg reggelire fogyasztották, ma pedig legtöbbször előételként kerül az asztalra.
Otthon is tudsz tökéletes, puha kefires lángost készíteni, ami bőven felveszi a versenyt a Balaton-partival.
A sörkifli tésztája kívül puha, belül pedig nagyon finom, foszlós.
A régi, nagyiféle szezámmagos kifli kelt tésztából készül, és nem lehet a ropogtatását abbahagyni.
Itt a tavasz, és vele a medvehagymaszezon! Használd ki, és készíts hagyományos hajtogatott medvehagymás pogácsát.
A teljes kiőrlésű kenyér önmagában is finom és egészséges, ha pedig magokkal és zabpehellyel dúsítod, még ellenállhatatlanabb.
Sokféleképpen süthetsz sajtos pogácsát, az igazi azonban mindig a kelt tésztából készített változat marad.
Ha te is örömmel fogyasztod bármilyen vásárban a hagyományos kenyérlángost, vagyis a töki pompost, biztos elgondolkodtál már azon, tudnál-e magad is készíteni hasonlót.
Érdemes házilag sütni a zsemlét, teljes kiőrlésű lisztből pedig egészségesebb is.
A házi tepertős pogácsa nosztalgikus hangulatú, nagyon finom ropogtatnivaló.
Ha tudsz kelt tésztát készíteni, a házi pizzatészta összeállítása sem fog gondot okozni számodra.
Családi, baráti összejövetelek kedvencei a virslis tekercsek, amiket akár tartalmas leves vagy főzelék után második fogásnak is tálalhatsz.
A török lepénykenyér, vagyis a bazlama serpenyőben sült kelt tészta, ami hihetetlenül finom szaftos húsok mellé.
Magad is összeállíthatod a házi gyros-fűszerkeveréket, sőt akár még a pitát is elkészítheted hozzá!
A különféle kelt tésztás tekercsek jók sósan, édesen. Biztos, hogy a pizzás változattal sem fogsz mellé. Főleg, ha feltétként sonka és sajt is kerül rá.
Vendégvárónak, főzelék vagy laktató leves mellé is remek választás a krumplis tésztából készülő sós kifli.
Az új kenyér ünnepére készíts házi cipót! Ez az aszalt paradicsomos változat egyszerű és fantasztikus.
A híres olasz lepénykenyeret, a focacciát otthon is könnyen elkészítheted, és tetszésed szerint ízesítheted, például feldobhatod paradicsommal.
Ne félj a kelt tésztától: otthon is készíthetsz isteni foszlós kiflit! Szezámmaggal a tetején még finomabb.
A házi sörkifli kívül kicsit ropogós, a tésztája pedig nagyon könnyű. Szezámmaggal, sóval megszórva lesz teljes az élvezet.
Gyorsan összeállítod az élesztős tésztát, és pihentetés nélkül mehet is a kifli a sütőbe!
Ha eddig már sokféle kelt tésztát kóstoltál, ideje, hogy a fetás párnákat is elkészítsd!
Az édes sütik mellett ne feledkezz meg a hasonlóan kapós sós finomságokról se! A kelt tészta alapreceptjét sokféleképpen variálhatod.