Vajas-sajtos kiflik foszlós kelt tésztából: nem lehet belőle eleget készíteni
A vajas-sajtos kiflik ízre hasonlítanak egy egyszerű sajtos szendvicsre, de sokkal foszlósabbak és krémesebbek annál.
Összesen 31 találat.
A vajas-sajtos kiflik ízre hasonlítanak egy egyszerű sajtos szendvicsre, de sokkal foszlósabbak és krémesebbek annál.
A bodag, vagyis a cigánykenyér szerény hozzávalókból készül, és viszonylag hamar az asztalon lehet.
A kelt tésztából készülő, hajtogatott vajas pogácsa puha és foszlós: a legtökéletesebb reggeli.
Ha így készíted a krumplis pogácsát, foszlós, puha és ellenállhatatlan lesz.
A házi készítésű, teljes kiőrlésű kifli ropogós és egészséges.
Az olaszok a focacciát eredetileg reggelire fogyasztották, ma pedig legtöbbször előételként kerül az asztalra.
Otthon is tudsz tökéletes, puha kefires lángost készíteni, ami bőven felveszi a versenyt a Balaton-partival.
A sörkifli tésztája kívül puha, belül pedig nagyon finom, foszlós.
A régi, nagyiféle szezámmagos kifli kelt tésztából készül, és nem lehet a ropogtatását abbahagyni.
Itt a tavasz, és vele a medvehagymaszezon! Használd ki, és készíts hagyományos hajtogatott medvehagymás pogácsát.
A teljes kiőrlésű kenyér önmagában is finom és egészséges, ha pedig magokkal és zabpehellyel dúsítod, még ellenállhatatlanabb.
Sokféleképpen süthetsz sajtos pogácsát, az igazi azonban mindig a kelt tésztából készített változat marad.
Ha te is örömmel fogyasztod bármilyen vásárban a hagyományos kenyérlángost, vagyis a töki pompost, biztos elgondolkodtál már azon, tudnál-e magad is készíteni hasonlót.
Érdemes házilag sütni a zsemlét, teljes kiőrlésű lisztből pedig egészségesebb is.
A házi tepertős pogácsa nosztalgikus hangulatú, nagyon finom ropogtatnivaló.
Ha tudsz kelt tésztát készíteni, a házi pizzatészta összeállítása sem fog gondot okozni számodra.
Családi, baráti összejövetelek kedvencei a virslis tekercsek, amiket akár tartalmas leves vagy főzelék után második fogásnak is tálalhatsz.
A török lepénykenyér, vagyis a bazlama serpenyőben sült kelt tészta, ami hihetetlenül finom szaftos húsok mellé.
Magad is összeállíthatod a házi gyros-fűszerkeveréket, sőt akár még a pitát is elkészítheted hozzá!
A különféle kelt tésztás tekercsek jók sósan, édesen. Biztos, hogy a pizzás változattal sem fogsz mellé. Főleg, ha feltétként sonka és sajt is kerül rá.
Vendégvárónak, főzelék vagy laktató leves mellé is remek választás a krumplis tésztából készülő sós kifli.
Az új kenyér ünnepére készíts házi cipót! Ez az aszalt paradicsomos változat egyszerű és fantasztikus.
A híres olasz lepénykenyeret, a focacciát otthon is könnyen elkészítheted, és tetszésed szerint ízesítheted, például feldobhatod paradicsommal.
Ne félj a kelt tésztától: otthon is készíthetsz isteni foszlós kiflit! Szezámmaggal a tetején még finomabb.
A házi sörkifli kívül kicsit ropogós, a tésztája pedig nagyon könnyű. Szezámmaggal, sóval megszórva lesz teljes az élvezet.
Gyorsan összeállítod az élesztős tésztát, és pihentetés nélkül mehet is a kifli a sütőbe!
Ha eddig már sokféle kelt tésztát kóstoltál, ideje, hogy a fetás párnákat is elkészítsd!
Az édes sütik mellett ne feledkezz meg a hasonlóan kapós sós finomságokról se! A kelt tészta alapreceptjét sokféleképpen variálhatod.
Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.
Ünnepeld augusztus 20-át frissen sült házi kenyérrel! Ez a recept egyáltalán nem bonyolult.