Ropogósra sült szezámmagos kiflik puha kelt tésztából: kívül ropogós, a belseje foszlós
A régi, nagyiféle szezámmagos kifli kelt tésztából készül, és nem lehet a ropogtatását abbahagyni.

szezammagos kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szívesen készítesz kelt tésztát, semmiképpen ne hagyd ki ezeket a mennyei szezámmagos kifliket. Baráti beszélgetésekhez, sörkorcsolyának éppúgy tökéletesek, mint a gyereknek tízóraiként az iskolába. 

Szezámmagos kiflik

Hozzávalók 32 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál cukor

A tetejére

  • 6 evőkanál szezámmag
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet szitáld át, sózd meg, add hozzá az élesztős tejet és az olajat, kézzel alaposan dolgozd össze, majd konyharuhával takard le, és nagyjából fél óra alatt keleszd a duplájára. Amikor a tészta megnőtt, szedd négy gombócra. Mindegyik gombócból nyújts olyan vékony kört, amilyet csak tudsz, pizzavágóval vágd a köröket nyolc cikkre, és az aljuktól indulva tekerd fel őket. Helyezd el a kifliket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, takard le, és keleszd további tizenöt percet őket. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Amikor bemelegedett, kend meg a kiflik tetejét felvert tojással, szórd meg őket szezámmaggal, és húsz perc alatt süsd pirosra őket.

Zsemlét is süthetsz otthon, ami sokkal finomabb lesz, mint a bolti változat.

Ezt is szeretjük