Ropogósra sült szezámmagos kiflik puha kelt tésztából: kívül ropogós, a belseje foszlós
A régi, nagyiféle szezámmagos kifli kelt tésztából készül, és nem lehet a ropogtatását abbahagyni.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ha szívesen készítesz kelt tésztát, semmiképpen ne hagyd ki ezeket a mennyei szezámmagos kifliket. Baráti beszélgetésekhez, sörkorcsolyának éppúgy tökéletesek, mint a gyereknek tízóraiként az iskolába.
Szezámmagos kiflik
Hozzávalók 32 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1.5 dl olaj
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
A tetejére
- 6 evőkanál szezámmag
- 2 tojás
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet szitáld át, sózd meg, add hozzá az élesztős tejet és az olajat, kézzel alaposan dolgozd össze, majd konyharuhával takard le, és nagyjából fél óra alatt keleszd a duplájára. Amikor a tészta megnőtt, szedd négy gombócra. Mindegyik gombócból nyújts olyan vékony kört, amilyet csak tudsz, pizzavágóval vágd a köröket nyolc cikkre, és az aljuktól indulva tekerd fel őket. Helyezd el a kifliket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, takard le, és keleszd további tizenöt percet őket. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Amikor bemelegedett, kend meg a kiflik tetejét felvert tojással, szórd meg őket szezámmaggal, és húsz perc alatt süsd pirosra őket.
Zsemlét is süthetsz otthon, ami sokkal finomabb lesz, mint a bolti változat.
Még több recept