Foszlós sós kifli krumplis tésztából: maradék püréből is elkészítheted
Vendégvárónak, főzelék vagy laktató leves mellé is remek választás a krumplis tésztából készülő sós kifli.

- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A kelt tésztát is feldobja a főtt, tört krumpli. Ennek a kiflinek a nagy előnye, hogy másnapra is változatlanul puha és finom marad. Sőt az íze mellett az állaga is jobb lesz tőle. Ha maradékot használsz, még időt is megspórolhatsz. Ízlés szerint megtöltheted akár különféle krémekkel, zöldfűszerekkel is.
Sós kifli krumplis tésztából
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 20 dkg krumpli
- 10 dkg sajt
- 2.5 dkg élesztő
- 15 dkg vaj
- 1 db tojássárga
- 1 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- kömény
- 1 db tojás a kenéshez
- zöldfűszerek (opcionális)
Elkészítés:
A krumplit főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni, és törd össze. A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a tojássárgát, a krumplit, a vajat, és gyorsan gyúrd össze. Akkor jó, ha lágy, de nem ragacsos.
A megkelt tésztát oszd három részre, és formázz belőle cipókat, majd lisztezett felületen nyújtsd kerek formára. Minden kört vágj nyolc cikkre, a tésztadarabokat szórd meg reszelt sajttal, sőt zöldfűszereket is rakhatsz rá. Tekerd fel, és a kifliket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, és megszórhatod a maradék sajttal és köménnyel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép aranybarnára 15-20 perc alatt.
Ha édesebb ízekre vágysz, süsd meg ezt a túrós kiflit.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept