Hagyományos angol sós muffin kelt tésztából: serpenyőben sül ropogósra

Az angolok muffinja kelt tésztából készül, sós, és nem sütőben, hanem serpenyőben sül.

Angol sós muffin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sós angol muffin alig emlékeztet a nálunk ismert változatra. Míg felénk a muffin egyszerű kevert tésztából áll, és szinte mindig édes, az angolok változata élesztővel készül, sós, és serpenyőben pirul. Mivel főleg reggelire fogyasztják, a tésztát előző este érdemes összeállítani, és hagyni, hogy a hűtőben, lassan keljen meg. Így reggel már csak frissen ki kell sütni a kis darabokat.

Angol sós muffin

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1.5 dl víz
  • 1.5 dl tej
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricadara a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, és morzsold el a szoba-hőmérsékletű, puha vajjal. Add hozzá a vizet, az élesztős tejet, és jól dolgozd össze. Lágy, ragacsos tésztát fogsz kapni. Tedd a hűtőbe egy éjszakára.

 

Másnap reggel vedd ki a hűtőből a tésztát. Lisztezett felületen gyúrd át, formázz belőle hat bucit. Egy száraz serpenyőbe szórj kukoricadarát, forrósítsd fel, és ezen süsd a darabokat aranyszínűre oldalanként öt perc alatt. Önmagukban is nagyon finomak, de félbevágva szendvicsként is jól működnek.

Sült kolbász úgy, ahogy az angolok szeretik: hagymamártással locsolják meg

A sült kolbász nem csak a magyar gasztronómiában kedvelt, az angolok is nagyon szeretik, igaz, ők kenyér helyett krumplipürével és hagymamártással kínálják.

Elolvasom
Ezt is szeretjük