Medvehagymás pogácsa hajtogatott kelt tésztából: már az elkészítés közben rabul ejt az illata
Itt a tavasz, és vele a medvehagymaszezon! Használd ki, és készíts hagyományos hajtogatott medvehagymás pogácsát.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A tavasz első jelei közé tartozik, hogy megjelenik a boltok polcain az illatos medvehagyma. Hagyományos hajtogatott pogácsában is mennyei, ezért mindenképp próbáld ki, amíg tart a szezon.
Hajtogatott medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál só
- 1 tojás +1 a kenéshez
- 1 teáskanál kristálycukor
- 0.5 dl tej
A töltelékbe
- 7.5 dkg vaj
- 5 dkg medvehagyma
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a kristálycukrot, morzsold be az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, sózd meg, és morzsold el a vajjal. Adagold bele a tejfölt és az élesztős tejet, üsd bele a tojást, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Közben a medvehagymát vágd apróra, és keverd el 7,5 dkg puha vajjal.
Amikor a tészta megkelt, deszkán nyújtsd ki, kend meg a medvehagymás vajjal, és jöhet a hajtogatás. Az alját hajtsd fel középre, kend meg, a tetejét is hajtsd középre, kend meg azt is, végül a két oldalát is hajtsd be, és kend meg azokat is. Letakarva pihentesd fél órát, majd ismételd meg a hajtogatást. Most már nem kell kenegetni. Újabb fél óra pihentetés után nyújtsd ki ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, helyezd sütőpapírral kibélelt tepsire, kend meg a tetejét felvert tojással, és 200 fokos sütőben negyedóra alatt süsd aranyszínűre.
Készíts minél többféle ételt medvehagymából, amíg teheted! Selymes krémlevesben is isteni.
Még több recept