Vajas-sajtos kiflik foszlós kelt tésztából: nem lehet belőle eleget készíteni
A vajas-sajtos kiflik ízre hasonlítanak egy egyszerű sajtos szendvicsre, de sokkal foszlósabbak és krémesebbek annál.

- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »
- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Az egyszerű kelt tésztából készülő vajas, sajtos kiflinek képtelenség ellenállni. Az összeállítása nem bonyolult, a házilag készített reggeli, uzsonna finomabb, mint amit a pékségben kapni. Ha ízlett, próbáld meg a hasonló módon készülő, légies francia vajas croissant elkészítését is.
Vajas-sajtos kiflik
Hozzávalók 32 darabhoz
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
A töltelékhez:
- 20 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál só
A tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel.
A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd hűlni.
A lisztet közben szitáld egy tálba, és sózd meg. A közepébe az ujjaiddal formálj mélyedést, üsd bele a tojást, öntsd hozzá az élesztős tejet, és dolgozd össze. Végül fokozatosan csorgasd hozzá a vajat is. Gyúrj belőle sima, egyenletes tésztát. Amikor az edény falától elválik, takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.
Közben a kenéshez használt vajat vedd ki a hűtőből. Egy kicsit mikróban meg is melegítheted, hogy formázható állaga legyen. Sózd meg. A sajtot reszeld le.
A megkelt tésztát szedd négy cipóra. Mindegyik adagból lisztezett deszkán nyújts egy korongot, ezeket vágd nyolc-nyolc egyenlő cikkre. A cikkeket kend meg a sózott vajjal, tegyél beléjük egy kis adag reszelt sajtot, és a hosszabbik oldaluknál fogva tekerd fel őket kifli formára. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Újra takard le, és pihentesd további húsz percig.
A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A kiflik tetejét kend meg tojással, és told őket a forró sütőbe nagyjából 25 percre, amíg pirosra sülnek.
Ha a zsemlét megtöltöd gombával, és a tetejére füstölt sajtot reszelsz, isteni finom, húsmentes vacsorát tehetsz az asztalra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept