A tökéletes házi gyros receptje: fokhagymás szósszal, pitában
Magad is összeállíthatod a házi gyros-fűszerkeveréket, sőt akár még a pitát is elkészítheted hozzá!

gyros
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyros a legtöbb családban klasszikus megúszós vacsora: csak felkockázzuk a húst, beleforgatjuk a kész fűszerkeverékbe, kisütés után pedig boltban vásárolt pitába töltjük. Azonban ha van egy kis időd, érdemes a fűszerkeveréket és a pitát is magadnak összeállítani, ugyanis így sokkal finomabb, ráadásul adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

Házi gyros pitában receptje

Hozzávalók:

A pitához

  • 25 dkg liszt
  • 3 g porélesztő
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dk
  • 1 dl víz

A húshoz

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors

A salátához

  • 8 levél jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lila hagyma

Az öntethez

  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A pita hozzávalóit gyúrd össze, formálj belőle négy gombócot, és letakarva, meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Ha megkelt, mindegyik gombócot nyújtsd ki egy centi vastagságúra, és 180 fokra előmelegített sütőben, egyszer megfordítva süsd őket barnára.

Közben készítsd elő a húst. A csirkemellet kockázd fel. Az olajat keverd össze a sóval és a fűszerekkel, forgasd meg benne a húskockákat, és ebben a pácban hagyd őket érni egy órát. Ha a pihentetési idő letelt, egy forró, zsiradék nélküli serpenyőben süsd át a csirkét. Amikor már puha, szűrőlapáttal szedd ki, és tartsd melegen. Közben a zöldségeket darabold fel. Az ízléseden múlik, mit választasz: nagyon jól megy a gyroshoz a lila hagyma, a kígyóuborka, a paradicsom és a jégsaláta. Az öntethez a joghurtot keverd el a sóval és az átnyomott fokhagymagerezdekkel.

Tálaláskor a piták tetejét vágd le, középen mindegyikbe vájj mélyedést, ebbe töltsd a fűszeres csirkét és a zöldségeket, majd mindegyiket öntsd nyakon a fokhagymás szósszal.

Lángost is főleg a nyári melegben, a strandon szokás enni, pedig otthon is bátran elkészítheted - így még finomabb is lesz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük