Házi paradicsomos focaccia olasz recept szerint: így süthetsz otthon lepénykenyeret
A híres olasz lepénykenyeret, a focacciát otthon is könnyen elkészítheted, és tetszésed szerint ízesítheted, például feldobhatod paradicsommal.

focaccia
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mediterrán hangulatú focacciához jól megy a friss és az aszalt paradicsom, és a különböző friss zöldfűszerek is. Fogyaszthatod ebédre egy tartalmas leves után második fogásnak, vagy önmagában uzsonnára, de akár egy salátát is különlegessé tehetsz vele.

Házi paradicsomos focaccia receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 2.5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis tasak porélesztő
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál cukor
  • kevés olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt szórd fél teáskanál cukorral elkevert langyos vízbe, és 10 perc alatt futtasd fel, azaz vár meg, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a lereszelt fokhagymával. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, gyúrj belőle sima tésztát, keverd hozzá a felaprított aszalt paradicsomot, majd takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.
 

Amíg a tészta kel, aprítsd fel a fűszernövényeket, és vágd ketté a koktélparadicsomokat. A már megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, és helyezd egy tepsibe. Egyenként nyomd a tetejébe a paradicsomszeleteket, kend meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd újra takard le, és így keleszd további fél órát. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd fél órát, amíg aranybarna lesz.
Ha szívesen sütsz otthon, akár magadnak is készítheted a kenyeret – ebben a válogatásban egyszerűbb és rafináltabb recepteket is találsz

Ezt is szeretjük