Házi paradicsomos focaccia olasz recept szerint: így süthetsz otthon lepénykenyeret
A híres olasz lepénykenyeret, a focacciát otthon is könnyen elkészítheted, és tetszésed szerint ízesítheted, például feldobhatod paradicsommal.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »
- Nem kell túlbonyolítani, idén elég egy csinos overall a sikkes megjelenéshez: nőiesek és kényelmesek a nyár legdivatosabb fazonjai »
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
A mediterrán hangulatú focacciához jól megy a friss és az aszalt paradicsom, és a különböző friss zöldfűszerek is. Fogyaszthatod ebédre egy tartalmas leves után második fogásnak, vagy önmagában uzsonnára, de akár egy salátát is különlegessé tehetsz vele.
Házi paradicsomos focaccia receptje
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 2.5 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis tasak porélesztő
- 1 evőkanál friss rozmaring
- 1 evőkanál friss oregánó
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál cukor
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
Az élesztőt szórd fél teáskanál cukorral elkevert langyos vízbe, és 10 perc alatt futtasd fel, azaz vár meg, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a lereszelt fokhagymával. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, gyúrj belőle sima tésztát, keverd hozzá a felaprított aszalt paradicsomot, majd takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amíg a tészta kel, aprítsd fel a fűszernövényeket, és vágd ketté a koktélparadicsomokat. A már megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, és helyezd egy tepsibe. Egyenként nyomd a tetejébe a paradicsomszeleteket, kend meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel, majd újra takard le, és így keleszd további fél órát. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd fél órát, amíg aranybarna lesz.
Ha szívesen sütsz otthon, akár magadnak is készítheted a kenyeret – ebben a válogatásban egyszerűbb és rafináltabb recepteket is találsz
Még több recept