Puha sajtoskifli-recept: ezt még keleszteni sem kell
Gyorsan összeállítod az élesztős tésztát, és pihentetés nélkül mehet is a kifli a sütőbe!

sajtos-kifli-kelesztes-nelkul
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha fontos, hogy gyorsan végezz a sütéssel, főzéssel, vagy nem szívesen mennél le a pékségbe, ez a kiflirecept kapóra jön. Nem kell rá várni, többször pihentetni, ugyanis a tészta a sütőben megkel. A sajttól pedig még finomabb lesz. Ha szeretnéd, akár meg is töltheted sajtos-fűszeres keverékkel.

Sajtos kifli recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 7 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Keverd langyos tejbe a cukrot, majd dobd bele az élesztőt. Tedd félre öt-tíz percre, amíg jól megnő a térfogata és habos lesz. A lisztet szitáld át, add hozzá az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a sót és a sajt felét. Jól dolgozd össze a tésztát. Amikor fényes, elválik a kezedtől és a táltól, oszd két részre.
 

Tedd át lisztezett felületre, formázz belőlük cipókat, és nyújtsd mindkettőt kör alakúra. Vágd egyforma nagyságú háromszögekre, és tekerd fel, majd formázz belőlük kifliket. Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire, kend át felvert tojással, szórd meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Ha a klasszikus, bolti kiflit készítenéd el, ahhoz is mutatunk egy bevált receptet!

Ezt is szeretjük