Fokhagymás, fetás párnák kelt tésztából: krémes és omlós falatkák
Ha eddig már sokféle kelt tésztát kóstoltál, ideje, hogy a fetás párnákat is elkészítsd!

fetas-parnak-recept
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tészta nem csak édesen lehet csábító, a sós változatoknak is érdemes esélyt adnod. A fokhagymás fetasajt feldobja, és különlegessé teszi az egyszerű tésztát. Kitűnő választás bab vagy gulyás mellé, sörkorcsolyának, esetleg tízóraira. Ha vendégeket vársz, érdemes emelni az adagot. 

Fokhagymás, fetás párnák

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál
  • 3.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj

A töltelékhez

  • 30 dkg feta
  • 1 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó

A tetejére

  • 1 db tojás
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg két deci tejet, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Pihentesd körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olajat, a maradék tejet és a felfutott élesztőt. Jó alaposan gyúrd össze a tésztát. Amikor elválik a kezedtől, a táltól, rugalmas és fényes, takard le, és keleszd egy óra alatt a duplájára.
 

A töltelékhez a feta sajtot keverd ki jól a tejföllel, oregánóval, az áttört fokhagymával. Fontos, hogy a massza ne legyen folyós.
Pihentetés után a tésztát felezd meg, mindkettőt nyújtsd ki vékonyra, és kend meg a fetás töltelékkel. Tekerd fel, mint a kalácsot, kend meg a tetejét tojássárgával, szórd meg szezámmaggal, majd vágj belőle háromszögeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg szép pirosra.
Ha szívesen kísérletezel, az olaszok isteni lapos kenyere is fantasztikus. A focaccia fokhagymával, rozmaringgal egyszerűen csúcs. 

Ezt is szeretjük