Fokhagymás, fetás párnák kelt tésztából: krémes és omlós falatkák
Ha eddig már sokféle kelt tésztát kóstoltál, ideje, hogy a fetás párnákat is elkészítsd!

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A kelt tészta nem csak édesen lehet csábító, a sós változatoknak is érdemes esélyt adnod. A fokhagymás fetasajt feldobja, és különlegessé teszi az egyszerű tésztát. Kitűnő választás bab vagy gulyás mellé, sörkorcsolyának, esetleg tízóraira. Ha vendégeket vársz, érdemes emelni az adagot.
Fokhagymás, fetás párnák
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 3.5 dl tej
- 1.5 dl olaj
A töltelékhez
- 30 dkg feta
- 1 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
A tetejére
- 1 db tojás
- kömény
Elkészítés:
Langyosíts meg két deci tejet, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Pihentesd körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olajat, a maradék tejet és a felfutott élesztőt. Jó alaposan gyúrd össze a tésztát. Amikor elválik a kezedtől, a táltól, rugalmas és fényes, takard le, és keleszd egy óra alatt a duplájára.
A töltelékhez a feta sajtot keverd ki jól a tejföllel, oregánóval, az áttört fokhagymával. Fontos, hogy a massza ne legyen folyós.
Pihentetés után a tésztát felezd meg, mindkettőt nyújtsd ki vékonyra, és kend meg a fetás töltelékkel. Tekerd fel, mint a kalácsot, kend meg a tetejét tojássárgával, szórd meg szezámmaggal, majd vágj belőle háromszögeket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg szép pirosra.
Ha szívesen kísérletezel, az olaszok isteni lapos kenyere is fantasztikus. A focaccia fokhagymával, rozmaringgal egyszerűen csúcs.
Még több recept