
Hagyományos lángos kefires tésztából: így lesz igazán puha a tésztája
Otthon is tudsz tökéletes, puha kefires lángost készíteni, ami bőven felveszi a versenyt a Balaton-partival.


Ha nyár, akkor kefires lángos! Ha a strandon kaphatót drágának találod, készítsd el otthon, és így talán még finomabb is lesz a végeredmény. Az alábbi változatban tojás sincs, így még kevésbé fogja magát sütés közben megszívni olajjal. A lángost nem szükséges túl sokáig keleszteni sem, fél óra bőven elég neki.
Kefires lángos
Hozzávalók 6 adaghoz
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl kefir
- 2 evőkanál tejföl
- 1.5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet közben szitáld át, és keverd el a sóval. A liszt közepébe ujjaiddal készíts mélyedést, öntsd bele az élesztős tejet, ebbe szórj egy kicsi lisztet, és meleg helyen letakarva pihentesd tíz percig. Ezután add hozzá a tejfölt és a kefirt, és dolgozd össze. Lágy, ruganyos tésztát kell hogy kapjál. Takard le, és így keleszd fél órát. Amikor megkelt, oszd a tésztát hat egyforma golyóra. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a lángosok majd úszhassanak benne sütés közben. Nagyjából öt perc kell neki, hogy elég forró legyen, ekkor az egyik golyót húzd szét lángos formájúra, tedd az olajba, és oldalanként egy-egy perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész, papírtörlőn itasd fel róla a zsiradékot. Tálald ízlés szerint tejföllel, sajttal vagy akár kolbásszal, lila hagymával: ki hogy szereti.
Ha még egyszerűbb strandos fogást szeretnél otthon főzni, készítsd el a mikrózott főtt kukoricát!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept