Zsenge borsófőzelék

Frissen a piacról

Ha hirtelen nem jut eszedbe semmi, amit főznél, egy gyors és laktató zöldborsófőzeléket bármikor készíthetsz, ízleni fog.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mint a főzelékek általában, a borsófőzelék is friss alapanyagokból lesz igazán finom, tehát a nyár a legjobb időszak arra, hogy ilyesmit készíts.

A hagyományos feltétek - fasírt, sült kolbász, tükörtojás - helyett kipróbálhatsz újabb dolgokat is, például egy pár csík ropogósra sült bacon is kiváló kísérő lehet.

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg zsenge zöldborsó
  • 2 dkg liszt
  • 1-1,5 liter víz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A borsót helyezd el egy megfelelő mélységű edényben, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, aztán gyújts alá, és kezdődhet a móka. Sózd meg, esetleg adhatsz hozzá egy leveskockát is, de jobb, ha hagyod érvényesülni a friss zöldség ízét. Ha felforrt, tedd kis lángra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A hagymát kockázd fel, pirítsd meg egy kis olajon, majd ha már megfelelő állapotú, add hozzá a lisztet, öntsd fel körülbelül két deci vízzel, folyamatos keverés mellett, majd ugyanígy add a borsóhoz a rántást, végül pedig a tejszínt is. Keverd el jó alaposan, vágj bele petrezselymet, és ha nem lett elég sűrű a főzet, segíts rajta még egy kis liszttel, ezt a legjobb, ha habverővel, nagyon gyorsan kevergetve teszed.

Mennyei sültek a főzelékhez

Egy jó szaftos husi ugyanolyan jól áll a friss és üde zöldborsófőzeléknek, mint a hagyományos feltétek, próbáld csak ki!

Ínycsiklandó sültek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük