Zsenge borsófőzelék
Frissen a piacról
Ha hirtelen nem jut eszedbe semmi, amit főznél, egy gyors és laktató zöldborsófőzeléket bármikor készíthetsz, ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint a főzelékek általában, a borsófőzelék is friss alapanyagokból lesz igazán finom, tehát a nyár a legjobb időszak arra, hogy ilyesmit készíts.

A hagyományos feltétek - fasírt, sült kolbász, tükörtojás - helyett kipróbálhatsz újabb dolgokat is, például egy pár csík ropogósra sült bacon is kiváló kísérő lehet.

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg zsenge zöldborsó
  • 2 dkg liszt
  • 1-1,5 liter víz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A borsót helyezd el egy megfelelő mélységű edényben, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, aztán gyújts alá, és kezdődhet a móka. Sózd meg, esetleg adhatsz hozzá egy leveskockát is, de jobb, ha hagyod érvényesülni a friss zöldség ízét. Ha felforrt, tedd kis lángra.

A hagymát kockázd fel, pirítsd meg egy kis olajon, majd ha már megfelelő állapotú, add hozzá a lisztet, öntsd fel körülbelül két deci vízzel, folyamatos keverés mellett, majd ugyanígy add a borsóhoz a rántást, végül pedig a tejszínt is. Keverd el jó alaposan, vágj bele petrezselymet, és ha nem lett elég sűrű a főzet, segíts rajta még egy kis liszttel, ezt a legjobb, ha habverővel, nagyon gyorsan kevergetve teszed.

Mennyei sültek a főzelékhez

Egy jó szaftos husi ugyanolyan jól áll a friss és üde zöldborsófőzeléknek, mint a hagyományos feltétek, próbáld csak ki!

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük