
Tojásos nokedli
A tojásos nokedli az egyik legnépszerűbb ételünk, friss fejes salátával az igazi, de nem árthat neki, ha új összetevőkkel készíted.

Mint minden hagyományos fogásnak, a tojásos nokedlinek is kismillió változata létezik, szinte bármit elbír, ami épp a konyhádban megtalálható és nem édes.


Gyorsan kész és laktató étel, ezért nagyobb társaságnak is készítheted, biztosan mindenki szeretni fogja.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 8 tojás
- 10 dkg bacon
- 1 kis fej lilahagyma
- néhány szál zöld petrezselyem
- só, olaj
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
A lisztet és a sót keverd össze, majd egy kis tálkában verd fel a tojást fél deci hideg víz társaságában, majd keverd a többiekhez. Ha szépen összeállt a tészta, szaggasd lobogó, enyhén sós vízbe, ha kicsit híg lett, adj hozzá lisztet, ha túl sűrű, egy kis vízzel higítsd. Amikor felúsznak a galuskák a víz tetejére, elkészültek. Szűrd le őket és tedd félre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
A bacont kockázd fel és egy pici olaj társaságában pirítsd meg, az utolsó percekre add hozzá a csíkokra vágott lilahagymát is, majd add hozzájuk a nokedlit és végül a maradék tojásokat, felvert állapotban. Amikor elkészült, szórj rá friss petrezselymet és már tálalhatod is. Ne feledd a fejes salátát!
Tészta a lelke mindennek
OLVASD EL EZT IS!

- fűszer
- gomba
Tejszínes-gombás ragu

- zöldséges
- tészta
Tésztasaláta tavaszi zöldségekkel

- olasz
- sajt