Tésztasaláta tavaszi zöldségekkel
Gyors és egészséges ebéd
A zöldségszezon kellős közepén nem is lehetne jobb ebéded, mint egy kis tészta sok zöldséggel.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nincs lehetőséged hazaszaladni ebédre, a tésztasaláta akkor is remek megoldás, hiszen pár napig az iroda hűtőjében is eláll, és így biztosan tudhatod, hogy mi kerül a szervezetedbe, ráadásul szinte biztosan olcsóbban jössz ki, mint ha lemennél a közeli kifőzdébe.

Ha a listában szerepel olyan, amit nem szeretsz, cseréld ki bátran valamilyen másik, frissen kapható zöldségre, nem tudsz hibázni, mindennel nagyon finom lesz!

Zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg orsótészta
  • 25 dkg zöldspárga
  • 25 dkg brokkoli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg kelbimbó
  • 10 dkg reszelt ementáli
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár szem koktélparadicsom, díszítésnek
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd enyhén sós vízben fogkeményre, ha elkészült, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd át. A spárgát szabadítsd meg a fás részétől, majd vágd egységes méretű kis hengerekre, a brokkolit mosd át alaposan, és darabold minél kisebb rózsákra, a répát kockázd fel, a kelbimbókat negyedeld, a zöldborsó csak legyen kéznél.

Ha mindenki elnyerte a megfelelő formáját, egy alkalmas, nagyméretű serpenyőben olvaszd meg a vajat - még ízletesebb lesz, ha a vajat baconnel váltod ki -, dobd rá a zöldségeket, és tekerj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot. Körülbelül nyolc-tíz percnél nem kell több nekik a megfelelő állapot eléréséhez.

A tejszínbe törd bele a fokhagymát, tegyél bele egy kis petrezselymet, és mielőtt levennéd a tűzről a zöldségeket, keverd melléjük, várd meg, amíg buggyan egyet, és már jó is lesz. A tésztával keverd össze a keveréket, a tetejére pedig szórd rá a sajtot, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük