Tésztasaláta virslivel
Irodai ebédnek és vendégségbe is tökéletes
A tésztasaláta a legjobb vendégváró fogás: nagyobb adagot is gyorsan elkészíthetsz, és mindenki szereti.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A virsli kiválasztásánál érdemes kikérned a hentes véleményét, inkább vegyél kicsit drágább, de jobb minőségű terméket, mert az olcsó, rossz ízű hús tönkreteheti az egész salátát.

A tésztasaláta nagy előnye, hogy kedvedre alakíthatod, pár kocka sajttal vagy egy kis főtt karfiollal is kiegészítheted, de tulajdonképp bármi mehet bele, amit szeretsz.

Tésztasaláta virslivel

Hozzávalók:

  • 35 dkg tészta
  • 5 kisebb csemegeuborka
  • 3 sárgarépa
  • 3 paradicsom
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 paprika
  • 2 pár virsli
  • 1,5 dl majonéz
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 8-10 bébikukorica
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd enyhén sós vízben fogkeményre, szűrd le, és tedd félre hűlni. A tojásokat főzd keményre, a virsliket és a répákat - felkockázva - pedig puhára. Amíg mindenki fő, a többi összetevőt is készítsd elő. A paradicsomot kockázd fel, ahogyan a paprikát és a lilahagymát is, a kukoricát is darabold tetszőleges méretű részekre.

Ha megfőtt a virsli karikázd fel, a tojásokat pedig pucold meg, és vágd szintén karikákra, a répát is szűrd le. A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral, vágj bele petrezselymet, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha mindennel kész vagy, nincs más dolgod, mint az egészet összekeverni - ne hagyd ki a tésztát sem! -, a majonézes keverékből minden részre juttatni, és a tetejére a tojáskarikákat rászórni.

Tészták, nem csak salátának

Ezt is szeretjük