Könnyű csirkés tésztasaláta
A tökéletes irodai ebéd
Ha munka közben nincs időd ebéd után járkálni, a legjobb, ha viszel magaddal egy adagot ebből.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztasaláta a rohanó ember mentsvára ebédidőben, kéznél van, ha nem tudod megmelegíteni, akkor sincs semmi baj, hiszen hidegen is ugyanolyan finom, mint melegen, ráadásul dobozból is nyugodtan fogyaszthatod.

Variáld bátran az ízeket, pár csepp friss citromlé sem fog neki ártani, de ha van otthon egy kis feta sajt például, akkor azzal is feldobhatod!

Csirkés tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 25 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 1 kaliforniai paprika
  • olaj
  • só,bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós vízben főzd ki, majd szedd egy szűrőbe, hideg vízzel hűtsd le, aztán tedd félre. A bacont vágd kockákra, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. A csirkét mosd át, kockázd fel, sózd be, és tedd a serpenyőbe pirulni. Amíg minden oldala szépen megpirul, a tejszínbe törd a fokhagymát, valamint szórj bele bazsalikomot, törj bele egy kis borsot is, és keverd össze. Amikor a csirke már szépen megpirult, öntsd ezzel nyakon, pár percig kevergesd, majd vedd le az egészet a tűzről.

A salátát, a koktélparadicsomokat és a paprikát is darabold fel, keverd össze a tésztával, majd öntsd hozzájuk a tejszínes-csirkés keveréket. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, akár már előre kiadagolva, dobozban, hogy másnap csak be kelljen érte nyúlni.

Receptek a tésztaételek őshazájából

Ki értene jobban a tészták készítéséhez, mint az olaszok? Képes cikkünkben bemutatunk pár tényleg kihagyhatatlan fogást.

Ezt is szeretjük