Olcsó, finom, és nem lehet elrontani
Sajtos töltött gomba
A fűszeres töltött gomba hamar kész van, és nagyon finom. Könnyű vacsoraként is remek.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel a gombát sokan szeretik, temérdek módon készítik, ezekből egy a töltött verzió, aminek szintén rengeteg változata létezik, nagyságrendileg épp annyi, ahány ház is.

A variációknak csak a fantáziád szabhat határt, tegyél bele egy kis pirított szalonnát, a sajtkrémet cseréld juhtúróra, próbáld ki keleties ízesítéssel, bárhogy készíted, isteni lesz!

Töltött gomba

Hozzávalók:

  • 10 nagyobb fejű gomba
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 szál snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél bazsalikom
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, majd pirítsd üvegesre a vajon. A gombákat pucold meg, mosd át őket alaposan, szedd ki a tönküket, ezeket vágd minél apróbb kockákra, és add a hagymához pirulni egy kicsit, aztán vedd le az egészet a tűzről.

Keverd össze a sajtkrémet a tejszínnel, majd a gombás-hagymás keverékkel, törd bele a fokhagymát és vágd bele a zöldfűszereket is. Sózd és borsozd ízlésed szerint, majd töltsd a keveréket a gombákba, utóbbiakat tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd őket készre. Ha szereted, egy kis reszelt sajtot még tehetsz a tetejükre.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Finom fogásokhoz finom borok

Egy baráti borozgatáshoz elengedhetetlen néhány finom fogás az asztalra, nézz be képgalériánkba, hogy megtudd, mihez mi illik!

Ezt is szeretjük