Az eredeti franciasaláta receptje
Köretnek és magában is kiváló
A franciasaláta nagy népszerűségnek örvend idehaza, most megtudhatod, hogyan készül.

Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Franciasalátának gyakorlatilag csak mi hívjuk, a világ nagyobbik részén Olivier-salátaként, vagy orosz salátaként ismerik, de ezek mind kissé eltérnek a hazánkban ismeretes verizótól, ami eredetileg levesből szedett zöldségekből készül, némi almával és uborkával megbolondítva.

A titok nyitja abban rejlik, hogy minden összetevőt pont ugyanakkorára kell vágnod, a mennyiségeket természetesen ízlésed szerint változtathatod.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg krumpli
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 dl olaj
  • 1 fél citrom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

1 óra.

Elkészítés menete:

Semmi bonyolult nincs ebben az ételben, inkább kissé macerás. A zöldségeket főzd meg egyenként, az alma és a csemegeuborka kivételével, arra figyelj, hogy ne legyenek túl puhák, inkább maradjanak ropogósak. Amíg főnek, elkészítheted a majonézt: a tojások sárgáját keverd el a mustárral, majd öntsd fel az olajjal, sózd és borsozd kedvedre, valamint facsard bele a fél citrom levét.

Ha minden kész van, nincs más dolgod, mint összekeverni a zöldségeket a majonézzel és már fogyaszthatod is, de nem árt neki, ha áll egy napot előtte a hűtőben.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Sültek a saláta mellé

Ínycsiklandó sültekhez kiváló köret lehet egy jó adag franciasaláta, válaszd ki kedvencedet képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

kaposzta edenyben
  • káposzta
  • saláták, zöldséges ételek

Vörösboros párolt káposzta

korozott lead
  • túró
  • saláták, zöldséges ételek

Krémes juhtúrós körözött

Ezt is szeretjük