Szalvétagombóc
Különleges köret
A kevesek által ismert szalvétagombóc, a knédlihez hasonlóan, a barna mártással jól nyakon öntött vadhúsok kísérője.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szalvétagombóc elnevezés ne tévesszen meg, hiszen ez minden, csak nem gombóc, henger alakúra készül, és tallérként tálalod, gombócot csak nyomokban tartalmaz.

A serviettenknödel olyan köret, ami önmagában is megállja a helyét, csak némi szaft kell hozzá, vagy egy kis mártás, és már tunkolhatsz is lelkesen.

Szalvétagombóc

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 száraz zsömle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Ugyan egy kicsit több dolgod lesz, mint mondjuk egy tészta kifőzésénél, nem vészes a helyzet. A száraz zsömléket kockázd fel, és pirítsd meg, hogy serpenyőben vagy tepsiben, az rád van bízva. Miután megpirultak, a hagymát kockázd fel, pirítsd meg a vajon, és a végén szórd rá a petrezselymet. A lisztet keverd simára a tojásokkal és a tejjel, majd keverd hozzá a pirult hagymát és a zsömlekockákat is.

Végy elő két konyharuhát, adagold bele a kapott masszát, majd tekerd fel, a végét pedig kösd el. Keress egy lábast, amibe ez így belefér, forralj benne enyhén sós vizet, majd nagyjából fél óra alatt főzd készre a szalvétagombócokat. Ha letelt az idő, vedd ki, várd meg, míg kissé kihűlnek, aztán szeleteld fel őket.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Isteni sültek

Nem tudod még, hogy mi mellé fogyaszd ezt a remek köretet? Nézz be képgalériánkba néhány igazán remek ötletért!

Ezt is szeretjük