Szalvétagombóc
Különleges köret
A kevesek által ismert szalvétagombóc, a knédlihez hasonlóan, a barna mártással jól nyakon öntött vadhúsok kísérője.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szalvétagombóc elnevezés ne tévesszen meg, hiszen ez minden, csak nem gombóc, henger alakúra készül, és tallérként tálalod, gombócot csak nyomokban tartalmaz.

A serviettenknödel olyan köret, ami önmagában is megállja a helyét, csak némi szaft kell hozzá, vagy egy kis mártás, és már tunkolhatsz is lelkesen.

Szalvétagombóc

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 száraz zsömle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Ugyan egy kicsit több dolgod lesz, mint mondjuk egy tészta kifőzésénél, nem vészes a helyzet. A száraz zsömléket kockázd fel, és pirítsd meg, hogy serpenyőben vagy tepsiben, az rád van bízva. Miután megpirultak, a hagymát kockázd fel, pirítsd meg a vajon, és a végén szórd rá a petrezselymet. A lisztet keverd simára a tojásokkal és a tejjel, majd keverd hozzá a pirult hagymát és a zsömlekockákat is.

Végy elő két konyharuhát, adagold bele a kapott masszát, majd tekerd fel, a végét pedig kösd el. Keress egy lábast, amibe ez így belefér, forralj benne enyhén sós vizet, majd nagyjából fél óra alatt főzd készre a szalvétagombócokat. Ha letelt az idő, vedd ki, várd meg, míg kissé kihűlnek, aztán szeleteld fel őket.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Isteni sültek

Nem tudod még, hogy mi mellé fogyaszd ezt a remek köretet? Nézz be képgalériánkba néhány igazán remek ötletért!

Ezt is szeretjük