Szalvétagombóc
Különleges köret
A kevesek által ismert szalvétagombóc, a knédlihez hasonlóan, a barna mártással jól nyakon öntött vadhúsok kísérője.
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A szalvétagombóc elnevezés ne tévesszen meg, hiszen ez minden, csak nem gombóc, henger alakúra készül, és tallérként tálalod, gombócot csak nyomokban tartalmaz.


A serviettenknödel olyan köret, ami önmagában is megállja a helyét, csak némi szaft kell hozzá, vagy egy kis mártás, és már tunkolhatsz is lelkesen.
Szalvétagombóc
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 száraz zsömle
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 közepes vöröshagyma
- só, bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Ugyan egy kicsit több dolgod lesz, mint mondjuk egy tészta kifőzésénél, nem vészes a helyzet. A száraz zsömléket kockázd fel, és pirítsd meg, hogy serpenyőben vagy tepsiben, az rád van bízva. Miután megpirultak, a hagymát kockázd fel, pirítsd meg a vajon, és a végén szórd rá a petrezselymet. A lisztet keverd simára a tojásokkal és a tejjel, majd keverd hozzá a pirult hagymát és a zsömlekockákat is.
Végy elő két konyharuhát, adagold bele a kapott masszát, majd tekerd fel, a végét pedig kösd el. Keress egy lábast, amibe ez így belefér, forralj benne enyhén sós vizet, majd nagyjából fél óra alatt főzd készre a szalvétagombócokat. Ha letelt az idő, vedd ki, várd meg, míg kissé kihűlnek, aztán szeleteld fel őket.
Isteni sültek
Nem tudod még, hogy mi mellé fogyaszd ezt a remek köretet? Nézz be képgalériánkba néhány igazán remek ötletért!
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- kelt tészta
Így készül a knédli

- tojás
- tészta
Így lesz tökéletes a tojásos nokedli

- tészta
- köret