Illatos, vaníliás tejberizs
A tejberizs az egyik legtáplálóbb desszert, amit bármikor könnyedén összedobhatsz.
Az igazán krémes tejberizs titka a hozzáadott tejszínben rejlik, ettől lesz igazán ellenállhatatlan ez az édesség.
Ha később szeretnéd felhasználni, tálalás előtt érdemes felfőzni egy kis tejjel, úgy biztosan elég lágy lesz, ez a változat hidegen kemény lesz.
Vaníliás tejberizs
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- 10 dkg kristálycukor
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1 fél citrom
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A rizst mosd át egyszer alaposan, majd egy lábasban tedd fel főni nyolc deci tejjel, lassú tűzön, néha keverd meg, és figyelj, hogy ki ne fusson. A maradék tejet keverd simára a cukorral, add hozzá a tejszínt, majd a fahéjat és a citrom héját - ez utóbbit tisztítsd meg előtte alaposan!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezt a keveréket add a tejes rizshez, miután az felforrt, majd fedd le, és a lehető legkisebb lángon hagyd még főni 20-25 percet, időnként megkeverve.
Amikor ez lejárt, kész is vagy, tálalhatod. Érdemes hozzá valamilyen gyümölcslekvárt adni, úgy még finomabb, de önmagában is remek lesz.
Vaníliás édességek
A jellegzetes illatú édes fűszer minden finomságot feldob.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- tojás
Isteni házi gofri sűrű csokiszósszal
- csokoládé
- mák