Illatos, vaníliás tejberizs
Hogyan lesz istenien krémes?
A tejberizs az egyik legtáplálóbb desszert, amit bármikor könnyedén összedobhatsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán krémes tejberizs titka a hozzáadott tejszínben rejlik, ettől lesz igazán ellenállhatatlan ez az édesség.

Ha később szeretnéd felhasználni, tálalás előtt érdemes felfőzni egy kis tejjel, úgy biztosan elég lágy lesz, ez a változat hidegen kemény lesz.

Vaníliás tejberizs

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A rizst mosd át egyszer alaposan, majd egy lábasban tedd fel főni nyolc deci tejjel, lassú tűzön, néha keverd meg, és figyelj, hogy ki ne fusson. A maradék tejet keverd simára a cukorral, add hozzá a tejszínt, majd a fahéjat és a citrom héját - ez utóbbit tisztítsd meg előtte alaposan!

Ezt a keveréket add a tejes rizshez, miután az felforrt, majd fedd le, és a lehető legkisebb lángon hagyd még főni 20-25 percet, időnként megkeverve.

Amikor ez lejárt, kész is vagy, tálalhatod. Érdemes hozzá valamilyen gyümölcslekvárt adni, úgy még finomabb, de önmagában is remek lesz.

Vaníliás édességek

A jellegzetes illatú édes fűszer minden finomságot feldob.

Ezt is szeretjük