Isteni házi gofri sűrű csokiszósszal
Ősszel esik jól igazán
Az otthon sült, ropogós gofrival semmilyen bolti, előrecsomagolt megoldás nem versenyezhet.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

Formátlan szemöldökből tökéletes ív: 2 perc alatt átváltozik az arc »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss, ropogós gofrinak már a látványával és az illatával is jól lehet lakni, pedig a java csak az első harapás után jön!

A csokiszósz mellett lekvárral vagy csak simán tejszínhabbal is zseniális lesz, ha pedig inkább a sós ízek barátja vagy, próbáld ki kevesebb cukorral és több sóval, sok-sok sajttal a tetején!

Házi gofri

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • fél citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A csokiszószhoz:

  • 35 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, lereszelve
  • 0,5 l tejszín

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a csokikrémet, mert annak majd állnia is kell. A tejszínt mérd ki egy lábasba, a legjobb, ha az duplafalú, gyújts alá kis lánggal, és szórd bele a csokoládét. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd, majd amikor már kezd összeállni, vedd nagyobbra alatta a lángot, és négy-öt perc forralás és kevergetés közben sűrítsd be. Ha már krémszerű, vedd le a tűzről, és tedd félre hűlni, időnként azért keverd át.

A gofrihoz mérd ki a hozzávalókat, majd egy tálban a cukrot keverd simára a tojásokkal. Amikor már egyáltalán nem serceg, akkor szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, reszeld rá a citrom héját - miután jól megtisztítottad! -, és szórd bele a sót is.

Keverd sima masszává az egészet, a vajat kicsit olvaszd meg, és keverd hozzá, majd a tejjel folyamatos keverés mellett hígítsd fel az egészet. Akkor lesz jó a massza, ha palacsintatészta állagú lesz, ha ehhez még kell egy kis tej, vagy be kell sűrítened egy kis liszttel, azt tedd meg.

A hozzávalók között ugyan nem szerepelt, de a gofrisütéshez elengedhetetlen egy gofrisütő. Ezt vedd elő, forrósítsd fel, majd egy közepes merőkanálnyit helyezz a közepére a masszából, és süsd ropogósra. Amikor kész, vedd ki, és már fogyaszthatod is. 

Fűszeres húsok, amik után jól esik egy kis édesség

Ha már biztosan gofri lesz a desszert, válassz valami zamatos húst főételnek!

Ezt is szeretjük