Kívül ropog, belül folyik: a tökéletes csokiszuflé receptje

Ki tudna ellenállni a frissen sült csokifelfújtnak, amiből, ha belevágsz, folyik a csokoládé?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A szuflé becsapós édesség, mert ugyan tényleg gyorsan elkészítheted, de az alatt a rövid idő alatt rengetegszer elronthatod.

 

Fontos, hogy pontosan mérj ki mindent, és a csokoládé valamilyen jobb minőségű legyen, hogy biztosan sikerüljön.

Csokiszuflé 

Hozzávalók:

  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatokkal a tojássárgájákat. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd keverd a többiekhez, és folyamatos keverés mellett add hozzájuk a lisztet is. 

A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd keress a szuflé sütéséhez alkalmas formát a háztartásban, leginkább a tálalógyűrű lesz a megfelelő, de nagyobb méretű - hét-nyolc centi átmérőjű - pogácsaszaggató is megteszi jobb híján. Ezt tedd a tepsibe, és tölts bele annyit a masszából, hogy éppen kitöltse. 

Ha ez megvan, és a sütő elég meleg, akkor told be öt percre, majd vedd ki, és várj egy kicsit - egy-két percet -, utána helyezd tányérra az édességet, és vedd le róla a formát. 

Krémes sütik

Minden desszertek legjobbjai a finomabbnál finomabb krémmel töltött édességek.

A legfinomabb házi vaníliapuding

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük