8 laktató fogás egészséges hüvelyesekből: babból, lencséből és sárgaborsóból készülő recepteket mutatunk
Nem csak leves és főzelék készülhet száraz hüvelyesekből: ezeket a recepteket sokáig nem fogod megunni.

A száraz hüvelyesek főleg a téli időszakban számítanak alapvető hozzávalóknak a konyhákban. A lencse, a bab, a sárgaborsó csupa olyan alapanyag, amelyek olcsók, sokáig elállnak, és változatos finomságok készíthetők belőlük. Mivel sok bennük a fehérje, húsok helyett is érdemes időnként fogyasztani őket.
A hüvelyesekből készült leveseket, főzelékeket senkinek sem kell bemutatni. A csülkös bableves, az újévi lencse vagy a hétköznap összedobható, olcsó és nagyon egyszerű sárgaborsó-főzelék mind-mind nagyon finom, azonban érdemes néha ezeken túl is tekinteni. Saláták, fasírtok, raguk és szendvicskrémek is készülhetnek ugyanis belőlük, változatosságot varázsolva a konyhádba.
Receptek hüvelyesekből
Ebben a válogatásban olyan recepteket mutatunk hüvelyesekből, amelyekkel talán még nem találkoztál korábban. Van köztük húsos és vegán fogás, leves, főétel és saláta is. Jó étvágyat hozzájuk!
7 laktató leves, ami főételnek is beválik: bográcsban vagy tűzhelyen is készítheted őket
Néha elég egy sűrű, kiadós levest főzni, ami annyira laktató, hogy második fogásra talán már nem is lesz szükség.
ElolvasomKépek: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- sütőtök
- sütőtökös palacsinta