Fehérjében gazdag, böjti fasírt: hús nélkül is kiadós

A ropogós böjti babfasírt hús nélkül is gazdag fehérjeforrás.

bojti babfasirt
beauty and style
Top olvasott cikkek

A böjti babfasírt a húsos változathoz hasonlóan készül, csak itt pürésített fehérbab képezi a kis lepények alapját. Konzervből készítve villámgyorsan összedobható. Tálalhatod főzelékek tetejére, vagy valamilyen körettel.

Böjti babfasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg fehérbab
  • 2 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • kevés medvehagyma (elhagyható)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A babkonzervet csepegtesd le, majd törd át egy krumplinyomón, vagy pürésítsd botmixerrel, turmixgépben. Kanalazd egy tálba, add hozzá a tojásokat, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, fűszerezd pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal. Tavasszal, amikor szezonja van, egy kevés felaprított medvehagymát is adhatsz hozzá. Fokozatosan, kanalanként adagold bele a lisztet és egy evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól formázható, sűrű masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, forgasd meg őket zsemlemorzsában, és bő olajban, oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. A kész fasírtokat papírtörlőn szárítsd meg.

Fehérbabból krémes mártogatóst is összeállíthatsz, ami bármilyen vendégséget feldob.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük