
Laktató paradicsomos lencsesaláta: hidegen vagy melegen is nagyon finom
Ez a fantasztikus fetás-paradicsomos lencsesaláta akkor az igazi, ha elkészítés után a hűtőben pihenteted, hogy az ízei jól összeérjenek.


A paradicsomos lencsesaláta húsmentesen is laktató, tele van fehérjével, a rámorzsolt feta pedig különleges ízt ad neki. Készítheted konzervből vagy friss lencséből is, ez utóbbi esetben azonban ne felejtsd el előző este beáztatni.
Fetás-paradicsomos lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg friss lencse (vagy 50 dkg konzerv)
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg feta
- 1 dl almaecet
- 1 babérlevél
- 1 póréhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Ha friss lencsét használsz, előző este áztasd be, és másnap egy babérlevéllel sós vízben főzd puhára nagyjából fél óra alatt. Ha konzervlencse mellett döntesz, egyszerűen csak csepegtesd le, és öntsd egy tálba.
A póréhagymát karikázd fel. Sózd, borsozd, és keverd el az olajjal és az ecettel. Ebbe forgasd bele a kihűlt lencsét. A paradicsomot vágd negyedekbe, és forgasd a lencséhez. Morzsolj rá fetát, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek.
A lencse egy olcsó tésztaszósz alapja is lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept