Laktató paradicsomos lencsesaláta: hidegen vagy melegen is nagyon finom

Ez a fantasztikus fetás-paradicsomos lencsesaláta akkor az igazi, ha elkészítés után a hűtőben pihenteted, hogy az ízei jól összeérjenek.

Fetás-paradicsomos lencsesaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomos lencsesaláta húsmentesen is laktató, tele van fehérjével, a rámorzsolt feta pedig különleges ízt ad neki. Készítheted konzervből vagy friss lencséből is, ez utóbbi esetben azonban ne felejtsd el előző este beáztatni.

Fetás-paradicsomos lencsesaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg friss lencse (vagy 50 dkg konzerv)
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg feta
  • 1 dl almaecet
  • 1 babérlevél
  • 1 póréhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha friss lencsét használsz, előző este áztasd be, és másnap egy babérlevéllel sós vízben főzd puhára nagyjából fél óra alatt. Ha konzervlencse mellett döntesz, egyszerűen csak csepegtesd le, és öntsd egy tálba.

 

A póréhagymát karikázd fel. Sózd, borsozd, és keverd el az olajjal és az ecettel. Ebbe forgasd bele a kihűlt lencsét. A paradicsomot vágd negyedekbe, és forgasd a lencséhez. Morzsolj rá fetát, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek.

Tartalmas lencsés ragu egyszerűen: pénztárcabarát opció tészták mellé

Ezt a zöldséges ragut egyszerűen és gyorsan elkészítheted: hűtőben több napig is eláll, és bármikor frissen főzheted ki mellé a tésztát.

Elolvasom
Ezt is szeretjük