30 perces vegán csicseriborsó-curry: kókusztej és paradicsom a szaft alapja
Ebbe a vegán csicseriborsó-currybe csupa növényi alapanyag kerül.
A vegán módra, kókusztejjel készülő csicseriborsó-curryt nem csak az izgalmas ízvilága miatt fogod szeretni, hanem azért is, mert fél órán belül az asztalon lesz. Készítheted nyers csicseriborsóból is, de akkor az elkészítése jóval tovább fog tartani, mivel a szemeket először elő kell főzni. Kókusztejből a sűrű, konzerves változatot használd hozzá.
Vegán csicseriborsó-curry
Hozzávalók 3 személyre
- 40 dkg csicseriborsó
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 1.5 dl kókusztej
- 1 hagyma
- 1 evőkanál currypor
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a curryporral, a reszelt gyömbérrel és a kurkumával. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd forgasd össze a lecsepegtetett csicseriborsóval is. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd és borsozd meg, és kezdd el összefőzni.
Negyedóra múlva add hozzá a kókusztejet, és forrald össze. Tálald párolt rizzsel.
A csicseriborsóból készült falafel ropogós és kiadós húsmentes fogás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept