Félórás tejszínes-paradicsomos csirkemell: a sietős esték megmentője lehet
A tejszínes-paradicsomos csirkemell fél óra alatt készen van, ezért ideális gyors hétköznap esti vacsorának.
Tudtad, hogy a tejszín és a paradicsom milyen jól megy egymáshoz? A szaftban főtt csirkemell kevés munkával, hamar készen van, és az utolsó falatig ki fogjátok tunkolni a tányérból. Párolt rizzsel tálalva a legfinomabb, de ha egy kis változatosságra vágysz, bulgurt is főzhetsz mellé.
Tejszínes-paradicsomos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál cukor
- 1 hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és kevés olajon pirítsd fehéredésig. Ha kész, szedd ki. Ugyanabban az edényben, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát.
Amikor már puha, dobd rá a felszeletelt paprikát is, és hagyd egy kicsit sülni, amíg összeesik. Ekkor tedd vissza a serpenyőbe a csirkemellkockákat. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, fűszerezd bazsalikommal, kakukkfűvel és fokhagymaporral, add hozzá a cukrot, és negyedóra alatt kis lángon főzd össze. A végén öntsd hozzá a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és forralj rajta még egy utolsót.
A hámozottparadicsom-konzerv mindig kisegít, ha gyorsan ütnéd össze a vacsorát: spagettiszósz alapjaként is megállja a helyét.
- csirkemell
- húsételek
- paradicsomos csirkemell
- tejszínes csirkemell
- hámozott paradicsomkonzerv
- paradicsomos-tejszínes csirkemell
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept