Félórás tejszínes-paradicsomos csirkemell: a sietős esték megmentője lehet

A tejszínes-paradicsomos csirkemell fél óra alatt készen van, ezért ideális gyors hétköznap esti vacsorának.

tejszines paradicsomos csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy a tejszín és a paradicsom milyen jól megy egymáshoz? A szaftban főtt csirkemell kevés munkával, hamar készen van, és az utolsó falatig ki fogjátok tunkolni a tányérból. Párolt rizzsel tálalva a legfinomabb, de ha egy kis változatosságra vágysz, bulgurt is főzhetsz mellé.

Tejszínes-paradicsomos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és kevés olajon pirítsd fehéredésig. Ha kész, szedd ki. Ugyanabban az edényben, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát.

 

Amikor már puha, dobd rá a felszeletelt paprikát is, és hagyd egy kicsit sülni, amíg összeesik. Ekkor tedd vissza a serpenyőbe a csirkemellkockákat. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, fűszerezd bazsalikommal, kakukkfűvel és fokhagymaporral, add hozzá a cukrot, és negyedóra alatt kis lángon főzd össze. A végén öntsd hozzá a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és forralj rajta még egy utolsót.

A hámozottparadicsom-konzerv mindig kisegít, ha gyorsan ütnéd össze a vacsorát: spagettiszósz alapjaként is megállja a helyét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük