Így lesz finom és pergős a bulgur - Egészséges és változatos köret kevés munkával
A finom, pergős bulgur készítése egyáltalán nem bonyolult, és változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.

bulgur
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A finom, pergős bulgur készítése szinte gyerekjáték. Maga a bulgur a Közel-Keleten nagyon népszerű. Búzaszemekből állítják elő, amelyeket, kiszárítanak és feldarabolnak, ezért hívják más néven búzatöretnek is. Nálunk inkább a világos változata kapható, de létezik egy sötétebb típus is, amelynek erősebb, diós aromája van.

Bulgur készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csésze víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csésze bulgur
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 nagy csipet
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt tedd meleg olajba, sózd meg, és pirítsd kevergetve három-négy percig. Ettől adja majd jól ki az ízét. Öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, adj hozzá egy kevés adalékanyag-mentes ételízesítőt, forrald fel, majd tedd a lángot takarékra, és fedd le a lábost. A lehető legkisebb lángon rotyogtatva hagyd, hogy a bulgur negyedóra alatt az összes vizet magába szívja. Mivel kevés benne a keményítő, nem ragad össze, mint a rizs, és változatos, egészséges köret.

A bulgur az alapanyaga a tabbouleh salátának, amit sokféle formában készíthetsz el.

Ezt is szeretjük