Így lesz finom és pergős a bulgur - Egészséges és változatos köret kevés munkával
A finom, pergős bulgur készítése egyáltalán nem bonyolult, és változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
A finom, pergős bulgur készítése szinte gyerekjáték. Maga a bulgur a Közel-Keleten nagyon népszerű. Búzaszemekből állítják elő, amelyeket, kiszárítanak és feldarabolnak, ezért hívják más néven búzatöretnek is. Nálunk inkább a világos változata kapható, de létezik egy sötétebb típus is, amelynek erősebb, diós aromája van.
Bulgur készítése
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csésze víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 csésze bulgur
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 nagy csipet só
Elkészítés:
A bulgurt tedd meleg olajba, sózd meg, és pirítsd kevergetve három-négy percig. Ettől adja majd jól ki az ízét. Öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, adj hozzá egy kevés adalékanyag-mentes ételízesítőt, forrald fel, majd tedd a lángot takarékra, és fedd le a lábost. A lehető legkisebb lángon rotyogtatva hagyd, hogy a bulgur negyedóra alatt az összes vizet magába szívja. Mivel kevés benne a keményítő, nem ragad össze, mint a rizs, és változatos, egészséges köret.
A bulgur az alapanyaga a tabbouleh salátának, amit sokféle formában készíthetsz el.
Még több recept