8 fantasztikus krumplis köret: a Hasselback-krumplitól a rösztiig

Ne csak sült krumplival vagy a hagyományos pürével dobd fel a főfogásokat! Ezekkel az izgalmas köretekkel garantált a siker.

Legjobb krumplis köretek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hozd ki a maximumot az egyszerű krumpliból! Szinte biztos, hogy mindenki szereti a belőle készülő ételeket. Bár nem a legegészségesebb zöldség, ha nem tocsog az olajban, bátran engedhetsz a csábításnak. Arról nem beszélve, hogy még mindig a legolcsóbb alapanyagok közé tartozik, és sokféle izgalmas változatban elkészítheted. 

A krumpli kiváló sütve, főzve, pürésítve, de néha elég, ha csak a formáján változtatsz egy kicsit. Mondjuk bevagdosod, megtöltöd, esetleg rácsozod, nagyobb szeletekben sütöd meg. Feldobhatod fokhagymával, zöldfűszerekkel, sajttal és a legkülönbözőbb szószokkal. Sült, rántott, szaftos húsok mellé is kiváló. Összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket, ezekben nem fogsz csalódni. 

Ha igazán elegáns, különleges sült krumplira vágysz, készítsd el Hasselback módon. Annyira egyszerű, csak be kell vagdosni harmonikaszerűen az egész krumplit, és mehet is a sütőbe. Érdemes fűszerekkel, tejföllel, sajttal, esetleg baconnel tovább fokozni az élvezetet.
Nem kell mirelitet vásárolni, otthon is készíthetsz tökéletes steakburgonyát. A sült krumplival szemben az az előnye, hogy mivel tepsiben készül, nem szívja magát tele olajjal. A fűszerezés nagyon változatos lehet. Kínálj hozzá mártogatóst is!
Az csak jó lehet, ha sok hagymát is pakolsz a krumplira. A lyoni specialitás olaj helyett vajon, serpenyőben sül. A kicsit édeskés, karamellizált hagymától még élvezetesebb lesz a krumpli.
Az egyszerre sült és tört krumpli nagyon csábító külsejű, és az íze is csodás. Főleg baconnel turbózva. Előbb főzd héjában félpuhára, majd kicsit megtörve tedd a sütőbe. Rántott és sült húsok mellé remek választás.
A krumplipüré nagy kedvenc, ám néha már unalmas. Épp ezért dobd fel egy kicsit! Jól mennek hozzá a zöldfűszerek, a sajtok, sőt a fokhagyma is. A görögök még olívaolajjal is meglocsolják.
Akár maradék krumplipüré újrahasznosítására is tökéletes a krokett. Csak formálj belőle kisebb rudakat, bundázd, és süsd ki. Leginkább a szaftos húsok mellé tálald a kívül ropogós, belül puha falatokat.
A ropogós, ízletes röszti a legtöbb főfogás mellé illik. Vannak, akik főtt, mások nyers krumpliból készítik. A formája sokféle lehet, a háromszögektől a kisebb palacsintákig. Fokhagymával, szalonnával igazán extrává teheted.
A krumplit más zöldségekkel együtt is megsütheted. A zellerrel remek párost alkot. A krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Fontos, hogy ne vágd túl vastagra a krumplit, mert akkor nehezen sül át.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük