A salátától az ínyenc főételig: 8 könnyed mozzarellás finomság
A mozzarellával számtalan ételt feldobhatsz. Kitűnő nyersen, sütve, ropogósan, nyúlósan, rakott ételekhez és húsokhoz is.
Olasz bencés szerzetesek már a 12. században is készítettek mozzarellát. Eredetileg bivalytejből gyúrással, érlelés nélkül állítják elő. Nálunk leginkább a tehéntejes változat kapható. Akkor az igazi, ha belül krémes, laza, szálakra szedhető. Semleges ízvilágának köszönhetően könnyen fűszerezhető, jól illenek hozzá az olasz konyhanövények.
A mozzarella többnyire gömb alakú, a pizzára való tömböket érdemes elfelejteni, mert nem sok közük van az olasz sajthoz.
Finom mozzarellás receptek
Kitűnő nyersen, olívaolajjal, fűszerekkel, de ránthatod is. Készülhet belőle előétel, rakhatod tésztákra, és húsokra is tökéletes. Használd minél többféle fogáshoz. Ha új ötleteket keresel, galériánkban biztosan találsz neked tetsző receptet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- zöldség
Gyors zöldséges tészták hétköznapokra: a legfinomabb variációk
- zöldséges
- töltött paprika