A salátától az ínyenc főételig: 8 könnyed mozzarellás finomság
A mozzarellával számtalan ételt feldobhatsz. Kitűnő nyersen, sütve, ropogósan, nyúlósan, rakott ételekhez és húsokhoz is.

panzanella-kepesbe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olasz bencés szerzetesek már a 12. században is készítettek mozzarellát.  Eredetileg bivalytejből gyúrással, érlelés nélkül állítják elő. Nálunk leginkább a tehéntejes változat kapható. Akkor az igazi, ha belül krémes, laza, szálakra szedhető. Semleges ízvilágának köszönhetően könnyen fűszerezhető, jól illenek hozzá az olasz konyhanövények.

A mozzarella többnyire gömb alakú, a pizzára való tömböket érdemes elfelejteni, mert nem sok közük van az olasz sajthoz.

Finom mozzarellás receptek

Kitűnő nyersen, olívaolajjal, fűszerekkel, de ránthatod is. Készülhet belőle előétel, rakhatod tésztákra, és húsokra is tökéletes. Használd minél többféle fogáshoz. Ha új ötleteket keresel, galériánkban biztosan találsz neked tetsző receptet.   

Ezt is szeretjük