A 4 legnépszerűbb magyaros recept
Bizonyára örülsz, ha nem kell órákat a konyhában töltened a vasárnapi ebéd elkészítésével. Dobd össze a család kedvenceit!
Hajtogatott pecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 8 szelet bacon
- 2 vöröshagyma
- fokhagymakrém
- babérlevélpor
- mustár
- őrölt borókabogyó
- őrölt bors
- olaj
A megtisztított karajt vágd nyolc szeletbe, és klopfold vékonyra. Kend be fokhagymakrémmel, szórd meg őrölt borssal, és minden szelet húsra teríts egy szelet szalonnát. Karikázd fel a vöröshagymát, és rakd meg vele bőven a hússzeleteket, majd hajtsd félbe.
Fektesd vékonyan kiolajozott tepsibe, kend meg mustárral, szórd meg őrölt borókabogyóval és babérlevélporral. Fedd le alufóliával, és közepes hőfokon süsd 30 percig. Amikor megpuhult, vedd le a fóliát, és süsd pirosra.
Kakukkfüves csirkecombok
Hozzávalók:
- 1 kg csirke felsőcomb
- 3 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanál ételízesítő
- 1 kiskanál bazsalikom
- 1 kiskanál kakukkfű
- 0,5 dl olaj
A megtisztított hagymát vágd apróra, olajon párold meg, majd öntsd a tepsibe. A combokat csontozd ki, mindkét oldalát szórd meg ételízesítővel, és rendezd a párolt hagymákra. Hintsd a tetejére a kakukkfüvet és a bazsalikomot, ezután lefedve told előmelegített sütőbe. Közepes hőfokon 20 perc alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, vedd le az alufóliát, add hozzá a zúzott fokhagymát, és 10 percre told vissza a sütőbe.
Kolozsvári káposzta
Hozzávalók:
-
60 dkg darált sertéshús
-
40 dkg füstölt kolbász
-
4 szelet füstölt szalonna
-
1 kg savanyú káposzta
-
10 dkg rizs
-
3 dl tejföl
-
1 nagy vöröshagyma
-
2 mokkáskanál pirospaprika
- ételízesítő
-
olaj
-
őrölt bors
-
só
Két evőkanál olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Ízesítsd pirospaprikával, add hozzá a húst, keverd össze, sózd meg, és vízzel locsolgatva főzd puhára. Másik lábasban 3 evőkanál olajon pirítsd meg a vágott káposztát, majd főzd puhára. A rizst ételízesítővel fűszerezett vízben főzd puhára. Kizsírozott tepsi aljába teríts egy sor káposztát, oszd el rajta a rizst, a felkarikázott kolbászt és a húst, majd fedd be a káposzta másik felével. Öntsd le 3 dl tejföllel, fedd le alufóliával, és tedd 20 percre sütőbe. Amikor megpuhult, vedd le a fóliát, tegyél a tetejére bevagdosott húsos szalonnát, és süsd pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Fűszeres mártásban sült borjúcsülök
Hozzávalók:
- 1 kg borjúcsülök
- 2 dl száraz fehérbor
- 20 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg liszt
- 1 dl olaj
- őrölt bors
- só
A fűszerzacskóba:
- borókabogyó
- borsikafű
- tárkonylevél
A borjúcsülök bőrét húzd le, a húsát sózd és borsozd meg, majd tedd tepsibe, és önts alá egy kevés olajat. Közepesen meleg sütőben süsd meg, közben gyakran önts alá vizet, és locsolgasd olajjal. Ha a hús szép színt kapott, dobd rá, és fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Tedd bele a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, szórd meg liszttel, és engedd fel a borral. Add hozzá a fűszerzacskóba rakott borókabogyót, borsikafüvet és tárkonylevelet. Fedd le, és párold puhára. Vedd ki belőle a fűszerzacskót, a húst szeleteld fel, rendezd tálra, és locsold meg saját pecsenyelevével. Körítsd párolt rizzsel, és forrón kínáld.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka