A 4 legnépszerűbb magyaros recept
Bizonyára örülsz, ha nem kell órákat a konyhában töltened a vasárnapi ebéd elkészítésével. Dobd össze a család kedvenceit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hajtogatott pecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 8 szelet bacon
  • 2 vöröshagyma
  • fokhagymakrém
  • babérlevélpor
  • mustár
  • őrölt borókabogyó
  • őrölt bors
  • olaj

A megtisztított karajt vágd nyolc szeletbe, és klopfold vékonyra. Kend be fokhagymakrémmel, szórd meg őrölt borssal, és minden szelet húsra teríts egy szelet szalonnát. Karikázd fel a vöröshagymát, és rakd meg vele bőven a hússzeleteket, majd hajtsd félbe.

Fektesd vékonyan kiolajozott tepsibe, kend meg mustárral, szórd meg őrölt borókabogyóval és babérlevélporral. Fedd le alufóliával, és közepes hőfokon süsd 30 percig. Amikor megpuhult, vedd le a fóliát, és süsd pirosra.

Kakukkfüves csirkecombok

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál ételízesítő
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 0,5 dl olaj

A megtisztított hagymát vágd apróra, olajon párold meg, majd öntsd a tepsibe. A combokat csontozd ki, mindkét oldalát szórd meg ételízesítővel, és rendezd a párolt hagymákra. Hintsd a tetejére a kakukkfüvet és a bazsalikomot, ezután lefedve told előmelegített sütőbe. Közepes hőfokon 20 perc alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, vedd le az alufóliát, add hozzá a zúzott fokhagymát, és 10 percre told vissza a sütőbe.

Kolozsvári káposzta

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg füstölt kolbász
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 mokkáskanál pirospaprika
  • ételízesítő
  • olaj
  • őrölt bors

Két evőkanál olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Ízesítsd pirospaprikával, add hozzá a húst, keverd össze, sózd meg, és vízzel locsolgatva főzd puhára. Másik lábasban 3 evőkanál olajon pirítsd meg a vágott káposztát, majd főzd puhára. A rizst ételízesítővel fűszerezett vízben főzd puhára. Kizsírozott tepsi aljába teríts egy sor káposztát, oszd el rajta a rizst, a felkarikázott kolbászt és a húst, majd fedd be a káposzta másik felével. Öntsd le 3 dl tejföllel, fedd le alufóliával, és tedd 20 percre sütőbe. Amikor megpuhult, vedd le a fóliát, tegyél a tetejére bevagdosott húsos szalonnát, és süsd pirosra.

Fűszeres mártásban sült borjúcsülök

Hozzávalók:

  • 1 kg borjúcsülök
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • őrölt bors

A fűszerzacskóba:

  • borókabogyó
  • borsikafű
  • tárkonylevél

A borjúcsülök bőrét húzd le, a húsát sózd és borsozd meg, majd tedd tepsibe, és önts alá egy kevés olajat. Közepesen meleg sütőben süsd meg, közben gyakran önts alá vizet, és locsolgasd olajjal. Ha a hús szép színt kapott, dobd rá, és fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Tedd bele a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, szórd meg liszttel, és engedd fel a borral. Add hozzá a fűszerzacskóba rakott borókabogyót, borsikafüvet és tárkonylevelet. Fedd le, és párold puhára. Vedd ki belőle a fűszerzacskót, a húst szeleteld fel, rendezd tálra, és locsold meg saját pecsenyelevével. Körítsd párolt rizzsel, és forrón kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük