4 immunerősítő, antioxidáns fogás

Nem csak gyógyszerrel veheted fel a versenyt a nátha ellen, hanem finom immunerősítő falatokkal is, melyeket nem lesz nehéz a gyerekekbe diktálni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg van, fúj a szél, a napfény sem melegít át. Ilyenkor sokkal könnyebb elkapni a náthát és egyéb nyavalyákat. Szerencsére nemcsak pirulák állnak a rendelkezésedre.

Íme, a legerősebb baktérium- és vírusölő növények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Készülj a náthaszezonra finom falatokkal, és töltsd fel a vitaminraktáraidat. Ha megfelelően táplálkozol, elkerül majd a tüsszögés és orrfújás.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 50 dkg póréhagyma
  • 3 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl törkölypálinka
  • 10 frissen reszelt parmezán
  • egy késhegynyi szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • kevés vaj

A mascarponét alaposan keverd össze a tejszínnel, a fűszerekkel, az átnyomott fokhagymával és a pálinkával.

A hagymákat szeleteld fel. A póréhagymát és a lilahagyma felét keverd a krémbe. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és a massza felét oszlasd el benne. Erre halmozd a vöröshagyma-karikákat, majd a tetejére tedd a maradék krémet. Told előmelegített sütőbe, és 25 percig süsd. Ha kész, a maradék, felkockázott lilahagymát tedd a tetejére.

Spenótos palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej, só
  • 1 kg spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

A lisztből, tojásból, tejből kevés sóval a szokásos módon keverj palacsintatésztát, és hagyd állni. A spenótot alaposan mosd meg, forró, sós vízben főzd öt percig, csöpögtesd le, és vagdald laskára. Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd rövid ideig együtt pirítsd. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezd.
Ezután keverd a spenóthoz a tejszínt és a reszelt sajt felét. Süsd meg a  palacsintákat, töltsd meg a spenóttal. Fektesd kivajazott tűzálló tálba, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200°C-on 10 perc alatt süsd aranybarnára.

Sajtos-paradicsomos rizs

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • 4 paradicsom
  • 10 dkg cheddar sajt
  • olaj

Melegítsd elő a sütőt közepes lángra. Melegíts olajat, majd a hagymát és a paprikát pirítsd meg. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát, és pirítsd még egy percig, de tovább ne, mert a fokhagyma könnyen megkeseredik. Add hozzá a rizst és a zöldséglevest, majd a felkockázott paradicsomot, és ízlés szerint sózd meg. Forrald fel, és kis lángon addig főzd, amíg szinte az összes folyadékot magába szívja. Szórd meg sajttal, fedd le a tűzálló tálat, és süsd a sütőben körülbelül 30 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mézes sült körte

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 körte
  • 4 evőkanál méz
  • vaj
  • 2 dl forró víz
  • szegfűszegfahéj

A körtéket hámozd meg, vágd ketté, és magházát szedd ki. Helyezd egy edénybe, és közepét töltsd meg mézzel, szúrj bele néhány szegfűszeget, és tetejére rakj kevés vajdarabot, szórd meg fahéjjal. Két deci vízből és a maradék mézből készíts szirupot, és öntsd le vele a körtéket. Középmeleg sütőben 20 percig süsd, közben az edényt néha rázd meg.

Ezt is szeretjük