4 immunerősítő, antioxidáns fogás
Nem csak gyógyszerrel veheted fel a versenyt a nátha ellen, hanem finom immunerősítő falatokkal is, melyeket nem lesz nehéz a gyerekekbe diktálni.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hideg van, fúj a szél, a napfény sem melegít át. Ilyenkor sokkal könnyebb elkapni a náthát és egyéb nyavalyákat. Szerencsére nemcsak pirulák állnak a rendelkezésedre.

Készülj a náthaszezonra finom falatokkal, és töltsd fel a vitaminraktáraidat. Ha megfelelően táplálkozol, elkerül majd a tüsszögés és orrfújás.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 50 dkg póréhagyma
  • 3 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl törkölypálinka
  • 10 frissen reszelt parmezán
  • egy késhegynyi szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • kevés vaj

A mascarponét alaposan keverd össze a tejszínnel, a fűszerekkel, az átnyomott fokhagymával és a pálinkával.

A hagymákat szeleteld fel. A póréhagymát és a lilahagyma felét keverd a krémbe. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és a massza felét oszlasd el benne. Erre halmozd a vöröshagyma-karikákat, majd a tetejére tedd a maradék krémet. Told előmelegített sütőbe, és 25 percig süsd. Ha kész, a maradék, felkockázott lilahagymát tedd a tetejére.

Spenótos palacsinta

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej, só
  • 1 kg spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

A lisztből, tojásból, tejből kevés sóval a szokásos módon keverj palacsintatésztát, és hagyd állni. A spenótot alaposan mosd meg, forró, sós vízben főzd öt percig, csöpögtesd le, és vagdald laskára. Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd rövid ideig együtt pirítsd. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezd.
Ezután keverd a spenóthoz a tejszínt és a reszelt sajt felét. Süsd meg a  palacsintákat, töltsd meg a spenóttal. Fektesd kivajazott tűzálló tálba, szórd meg a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200°C-on 10 perc alatt süsd aranybarnára.

Sajtos-paradicsomos rizs

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • 4 paradicsom
  • 10 dkg cheddar sajt
  • olaj

Melegítsd elő a sütőt közepes lángra. Melegíts olajat, majd a hagymát és a paprikát pirítsd meg. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát, és pirítsd még egy percig, de tovább ne, mert a fokhagyma könnyen megkeseredik. Add hozzá a rizst és a zöldséglevest, majd a felkockázott paradicsomot, és ízlés szerint sózd meg. Forrald fel, és kis lángon addig főzd, amíg szinte az összes folyadékot magába szívja. Szórd meg sajttal, fedd le a tűzálló tálat, és süsd a sütőben körülbelül 30 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

Mézes sült körte

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 körte
  • 4 evőkanál méz
  • vaj
  • 2 dl forró víz
  • szegfűszegfahéj

A körtéket hámozd meg, vágd ketté, és magházát szedd ki. Helyezd egy edénybe, és közepét töltsd meg mézzel, szúrj bele néhány szegfűszeget, és tetejére rakj kevés vajdarabot, szórd meg fahéjjal. Két deci vízből és a maradék mézből készíts szirupot, és öntsd le vele a körtéket. Középmeleg sütőben 20 percig süsd, közben az edényt néha rázd meg.

Blog.hu ajánló