Mennyei vaníliapuding házilag

Hagyd a port a bolt polcán!

A házi vaníliapudingot elkészíteni éppen olyan egyszerű, mint az instant változatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Önmagában vagy bármilyen süteményben is mennyei finomság, gyümölcsökhöz, reggelire, ebéd utáni desszertnek vagy vacsora helyett, egyszerűen mindig jó.

Tégy bele mazsolát, készíts a tetejére igazi tejszínhabot, variáld kedved szerint!

Házi vaníliapuding

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 bögre tej
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • fél evőkanál liszt
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.

Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van. Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.  

Készítsd otthon!

Temérdek olyan egyszerű étel van, amit pikk-pakk összedobhatsz otthon természetes összetevőkből, a mesterséges bolti helyett.

Ne vedd meg a boltit!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük