Mennyei vaníliapuding házilag
A házi vaníliapudingot elkészíteni éppen olyan egyszerű, mint az instant változatot.
Önmagában vagy bármilyen süteményben is mennyei finomság, gyümölcsökhöz, reggelire, ebéd utáni desszertnek vagy vacsora helyett, egyszerűen mindig jó.
Tégy bele mazsolát, készíts a tetejére igazi tejszínhabot, variáld kedved szerint!
Házi vaníliapuding
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál vaj
- 2 bögre tej
- 4 púpos evőkanál cukor
- fél evőkanál liszt
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van. Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.
Készítsd otthon!
Temérdek olyan egyszerű étel van, amit pikk-pakk összedobhatsz otthon természetes összetevőkből, a mesterséges bolti helyett.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- torta
- sárgarépa
Klasszikus répatorta házilag készítve
- rizs
- hagyomány
Az eredeti rizskoch receptje
- kakaó
- piskóta