Így készül a puncsos mignon

Készítsd el te is!

A cukrászdák és kávézók megunhatatlan színes édességét nem is olyan nehéz dolog elkészíteni, bátran kipróbálhatod!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jöhet bármilyen trend, a jó öreg mignonokat valószínűleg semmilyen gyors lecsengésű hóbort nem tudja lesöpörni a hazai cukrászdák polcairól, népszerűségük tulajdonképpen megjelenésük óta töretlen.

A másik, puncsosabb változat annyiban tér el ettől, hogy a kész piskóta egy részét kell apró kockákra vágnod és puncsos keverékben megforgatnod, majd ez kerül bele töltelékként.

Puncsos mignon

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 kávéskanálnyi sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • pár csepp puncsaroma
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

Először is készíts egy hattojásos piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukorral és a vajjal, majd szitáld bele a sütőport és a lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet só társaságában, aztán óvatosan keverd a lisztes masszához. Ha ezzel megvagy, egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára 180 fokon. Miután már szép barna, vedd ki a sütőből, majd a tepsiből is, és tedd félre, amíg kihűl. A kapott piskótát vágd félbe középen, hogy két egyforma méretű lapot kapj. Most készítsd el a krémet: a vajat keverd habosra a porcukorral, majd ezt a masszát oszd három egyenlő részre, amiből kettőt hagyj is úgy, ahogy van, egyhez pedig keverd hozzá a kakaót.

Az egyik piskótalapot kend meg a két szélén a fehér, középen pedig a kakaós krémmel, és tedd rá a másik lapot is. Ha ez is megvan, egy alkalmas eszközzel vágj belőle négyzeteket - 3x3-as vagy 2x2-es darabokat -, majd tedd őket félre egy kicsit. Ezután már nincs más dolgod, mint a maradék tojásfehérjét kikeverni a porcukorral - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kicsit! -, az aromával és az ételfestékkel. Ha elkészült a máz, kend meg vele a piskótakockákat, és már kész is vagy.

Édességek a nagyi recepttárából

A hagyományos desszertek legnagyobb szakértői mindig a nagymamák, érdemes tőlük minél több fortélyt ellesned!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük