Mennyei édesség a hétvégére
A kekszes krémes receptje
A borzasztó egyszerűen összedobható, ámde látványos édességet mindenki szereti.
- Aki nem a miniért rajongott, ezt a szoknyát viselte a ’90-es években: őrült sok variációban viselhető a letisztult, nőies fazon »
- Nicole Kidman meghozta a kedvet az új napszemüvegtrendhez: most mindenki ezt a fazont akarja »
- Az 53 éves Jennifer Lopez nem takargatja tökéletesre formált alakját: 8 fotó, amikor szinte meztelenül állt a kamerák elé (18+) »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Minden olyan édesség, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni, a háziasszonyok kedvence, hiszen kevés munkával zseniális étel kerülhet az asztalra. Arra figyelj, hogy legalább egy éjszakát állnia kell a hűtőben, tehát ha szombaton szeretnéd tálalni, dobd össze péntek este!
A vaníliás krémet feldobhatod egy kis reszelt citromhéjjal, rejthetsz bele mazsolát is, valamint bármilyen kompóttal vagy friss gyümölccsel tálalva még finomabb lesz az édesség.
Kekszes krémes
Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta
- 15 dkg vaj
- 8 dl tej
- 8 kanál kristálycukor
- 3 tojás
- 2,5 dl zsíros tejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag zselatin
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Tulajdonképpen csak a krémet kell elkészítened, hiszen a kekszek készen vannak. Fogj először is egy tepsit - akkorát, amiben elférnek a kekszek -, és az aljára rétegeld a kekszek felét. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd keményre egy csipet sóval. A zselatint, a pudingport, a lisztet, a cukrokat és a tojások sárgáját keverd simára egy alkalmas tálban, egy kevés tej társaságában - ne legyen híg, inkább sűrű massza -, majd tedd félre.
A megmaradt tejet melegítsd fel, de ne forrald. Amikor már jó meleg, akkor folyamatos keverés mellett adagold hozzá a tojásos masszát, és főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, és gyorsan keverd hozzá a vajat. Ha ezen is túl vagy, akkor gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd hozzájuk a fehérjét is. A tejszínt is verd kemény habbá. Ha minden megvan, akkor a tepsiben lerakott kekszrétegen egyengesd el a vaníliás krémet, majd arra a habbá vert tejszínt, végül a tetején helyezd el a maradék kekszet, lehetőleg úgy, hogy nagyjából szinkronban legyenek az alsók a felsőkkel. Tedd a tepsit a hűtőbe, és légy türelmes, hagyd állni egy éjszakát.
Édesszájúak hazai kedvencei
A hagyományos magyar főételek mindenki kedvencei, ahogy a hazai cukrászdák klasszikus fogásai is, készítsd el a legfinomabb édességeket te is!
OLVASD EL EZT IS!

- cukor
- piskóta
Mennyei karamellmáz

- csoki
- édességek
Őrjítő lisztmentes csokis süti

- kakaó
- kalács