Mennyei édesség a hétvégére
A kekszes krémes receptje
A borzasztó egyszerűen összedobható, ámde látványos édességet mindenki szereti.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minden olyan édesség, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni, a háziasszonyok kedvence, hiszen kevés munkával zseniális étel kerülhet az asztalra. Arra figyelj, hogy legalább egy éjszakát állnia kell a hűtőben, tehát ha szombaton szeretnéd tálalni, dobd össze péntek este!

A vaníliás krémet feldobhatod egy kis reszelt citromhéjjal, rejthetsz bele mazsolát is, valamint bármilyen kompóttal vagy friss gyümölccsel tálalva még finomabb lesz az édesség.

Kekszes krémes

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta
  • 15 dkg vaj
  • 8 dl tej
  • 8 kanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag zselatin
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Tulajdonképpen csak a krémet kell elkészítened, hiszen a kekszek készen vannak. Fogj először is egy tepsit - akkorát, amiben elférnek a kekszek -, és az aljára rétegeld a kekszek felét. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd keményre egy csipet sóval. A zselatint, a pudingport, a lisztet, a cukrokat és a tojások sárgáját keverd simára egy alkalmas tálban, egy kevés tej társaságában - ne legyen híg, inkább sűrű massza -, majd tedd félre.

A megmaradt tejet melegítsd fel, de ne forrald. Amikor már jó meleg, akkor folyamatos keverés mellett adagold hozzá a tojásos masszát, és főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, és gyorsan keverd hozzá a vajat. Ha ezen is túl vagy, akkor gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd hozzájuk a fehérjét is. A tejszínt is verd kemény habbá. Ha minden megvan, akkor a tepsiben lerakott kekszrétegen egyengesd el a vaníliás krémet, majd arra a habbá vert tejszínt, végül a tetején helyezd el a maradék kekszet, lehetőleg úgy, hogy nagyjából szinkronban legyenek az alsók a felsőkkel. Tedd a tepsit a hűtőbe, és légy türelmes, hagyd állni egy éjszakát.

Édesszájúak hazai kedvencei

A hagyományos magyar főételek mindenki kedvencei, ahogy a hazai cukrászdák klasszikus fogásai is, készítsd el a legfinomabb édességeket te is!

Ezt is szeretjük