Mennyei édesség a hétvégére

A kekszes krémes receptje

A borzasztó egyszerűen összedobható, ámde látványos édességet mindenki szereti.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden olyan édesség, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni, a háziasszonyok kedvence, hiszen kevés munkával zseniális étel kerülhet az asztalra. Arra figyelj, hogy legalább egy éjszakát állnia kell a hűtőben, tehát ha szombaton szeretnéd tálalni, dobd össze péntek este!

A vaníliás krémet feldobhatod egy kis reszelt citromhéjjal, rejthetsz bele mazsolát is, valamint bármilyen kompóttal vagy friss gyümölccsel tálalva még finomabb lesz az édesség.

Kekszes krémes

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta
  • 15 dkg vaj
  • 8 dl tej
  • 8 kanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag zselatin
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Tulajdonképpen csak a krémet kell elkészítened, hiszen a kekszek készen vannak. Fogj először is egy tepsit - akkorát, amiben elférnek a kekszek -, és az aljára rétegeld a kekszek felét. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd keményre egy csipet sóval. A zselatint, a pudingport, a lisztet, a cukrokat és a tojások sárgáját keverd simára egy alkalmas tálban, egy kevés tej társaságában - ne legyen híg, inkább sűrű massza -, majd tedd félre.

A megmaradt tejet melegítsd fel, de ne forrald. Amikor már jó meleg, akkor folyamatos keverés mellett adagold hozzá a tojásos masszát, és főzd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, és gyorsan keverd hozzá a vajat. Ha ezen is túl vagy, akkor gyors, de óvatos mozdulatokkal keverd hozzájuk a fehérjét is. A tejszínt is verd kemény habbá. Ha minden megvan, akkor a tepsiben lerakott kekszrétegen egyengesd el a vaníliás krémet, majd arra a habbá vert tejszínt, végül a tetején helyezd el a maradék kekszet, lehetőleg úgy, hogy nagyjából szinkronban legyenek az alsók a felsőkkel. Tedd a tepsit a hűtőbe, és légy türelmes, hagyd állni egy éjszakát.

Édesszájúak hazai kedvencei

A hagyományos magyar főételek mindenki kedvencei, ahogy a hazai cukrászdák klasszikus fogásai is, készítsd el a legfinomabb édességeket te is!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük