Gnocchi sajtmártásban
A gnocchi önmagában is elég laktató étel, ha még nyakon öntöd egy jó adag sajtszósszal, garantált, hogy nem maradsz éhes.
Ez a krumplis-lisztes csoda, a gnocchi honnan is származhatna, ha nem Olaszországból, a tészták hazájából? Népszerűségét annak köszönheti, hogy egyrészt óriási feladat elrontani, másrészt bármivel nyakon öntheted, biztos, hogy finom lesz.
Sajtból bármit választhatsz, arra figyelj, ha sósabb típusokkal készíted, akkor a fűszerezésnél se feledkezz meg erről!
Gnocchi sajtmártásban
Hozzávalók:
- 3 közepes krumpli
- 1 tojás
- 22 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl főzőtejszín
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg ementáli sajt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a krumplival: pucold meg, karikázd vagy kockázd fel, majd enyhén sós vízben főzd olyan puhára, mint ha krumplipürét akarnál belőle készíteni. Amíg a krumpli fő, áteshetsz a sajtmártáskészítés nehézségein. A tejet és a tejszínt öntsd össze, reszeld bele a sajtokat, majd lassú tűzön kevergesd addig, amíg a sajtok meg nem olvadnak. Ha elkezdtek olvadni, sózd és borsozd meg a szószt, vágd bele a petrezselymet, majd liszttel sűrítsd megfelelőre - ehhez nagyjából 2 dkg liszt elég kell, hogy legyen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Közben megpuhult a krumpli, öntsd le róla a vizet, krumplinyomóval törd össze, majd a tojással és a liszttel dolgozd masszává - ez előtt a manőver előtt érdemes egy kicsit várnod, hogy a massza hűljön, különben nem lesz kellemes benne tapicskolni. Formálj belőle kis golyókat vagy hengereket, majd forró, enyhén sós vízben főzd ki őket, aki feljön a víz tetejére, az már ki akar belőle jönni, vagyis kész van. Ezután nincs más teendőd, mint összeönteni a sajtmártással, és jól belakmározni belőle.
Egy jó pohár bor a vacsora után
Egy nehéz nap után nincs jobb, mint egy finom vacsora, majd arra egy pohár hozzá illő bor, ha gondban vagy a párosítással, segít képgalériánk.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- tészta
Így készül a besamelmártás: az eredeti recept
- tészta
- túró
Kapros-túrós tészta kolbásszal
- paradicsom
- tészta