Fűszeres sertéstokány recept
A tokány a pörkölt közeli rokona, kicsit szaftosabb, kicsit gazdagabb és legalább olyan finom.
A tokány remekbeszabott ételféleség, a szaftos alapot bármivel gazdagíthatod, amihez csak kedvet kapsz, így lesz igazán ízletes ez a fogás.
Rizzsel, krumplival vagy akár egyszerűen kenyérrel tálalva is remek, csak semmiképpen se feledkezz el a savanyúságról!
Sertéstokány
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja - készítheted más részből is, de ezzel lesz igazán szaftos
- 15 dkg húsos szalonna
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes hagyma
- 2 közepes méretű paradicsom
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- pár karika hegyes erős zöldpaprika
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységes méretű, ujjnyi vékony, 2-3 centi hosszú csíkokra, sózd be és tedd félre. A hagymát pucold meg, kockázd apróra, majd tégy ugyanígy a szalonnával is. Ha minden előkészületen túl vagy, jöhet a főzés.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A szalonnát pirítsd zsírjára, azon dinszteld meg a hagymát, add hozzájuk a húst, süsd fehéredésig, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, add hozzá a paradicsomot, sűrített paradicsomot, paprikát, majd fedd le, és főzd puhára a húst. Amikor megpuhult, vedd le a fedőt, reszeld a lábasba a fokhagymát is, adj hozzá pár tekerésnyi borsot, majd keverd át jól az egészet, és már kész is vagy.
Izgalmas köretek krumpliból
A tokány mellé is passzolnak, de akár magukban is finomak.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- sárgarépa
Az igazi vadasmártás receptje
- fokhagyma
- sertéshús
Omlós fűszeres sertéssült
- hagyma
- répa