Fűszeres sertéstokány recept

Akár bográcsban is főzheted!

A tokány a pörkölt közeli rokona, kicsit szaftosabb, kicsit gazdagabb és legalább olyan finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tokány remekbeszabott ételféleség, a szaftos alapot bármivel gazdagíthatod, amihez csak kedvet kapsz, így lesz igazán ízletes ez a fogás.

Rizzsel, krumplival vagy akár egyszerűen kenyérrel tálalva is remek, csak semmiképpen se feledkezz el a savanyúságról!

Sertéstokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja - készítheted más részből is, de ezzel lesz igazán szaftos
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 2 közepes méretű paradicsom
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • pár karika hegyes erős zöldpaprika
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységes méretű, ujjnyi vékony, 2-3 centi hosszú csíkokra, sózd be és tedd félre. A hagymát pucold meg, kockázd apróra, majd tégy ugyanígy a szalonnával is. Ha minden előkészületen túl vagy, jöhet a főzés.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A szalonnát pirítsd zsírjára, azon dinszteld meg a hagymát, add hozzájuk a húst, süsd fehéredésig, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, add hozzá a paradicsomot, sűrített paradicsomot, paprikát, majd fedd le, és főzd puhára a húst. Amikor megpuhult, vedd le a fedőt, reszeld a lábasba a fokhagymát is, adj hozzá pár tekerésnyi borsot, majd keverd át jól az egészet, és már kész is vagy.

Izgalmas köretek krumpliból

A tokány mellé is passzolnak, de akár magukban is finomak.

Röszti, krumplinudli és még pár ellenállhatatlan klasszikus

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük