Így készítsd a hamis gulyást!
Friss zöldségekkel az igazi!
Forró, tápláló, isteni finom, ráadásul nagyon gazdaságos fogás, amit nem lehet elrontani.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Menj ki a piacra, szedd össze a kedvenc zöldségeidet, minél többfélét, annál jobb, és főzd meg őket finom levesnek!

Tejföllel fogyasztva a legjobb, utána már elég egy kis desszert is.

Hamis gulyás

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 fehérrépa
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 marék lencse - elhagyható
  • 1 kis fej zeller
  • 3 közepes krumpli
  • 15 dkg kolbász karikázva
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi fűszerkömény
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Pucolj meg minden zöldséget, a kolbászt karikázd, a hagymát pedig vágd egészen apróra. Amikor minden megvan, vékony olajon dinszteld üvegesre a hagymát, majd amikor már szépen összeesett, add hozzá a kolbászt is, a kömény társaságában.

Amikor a kolbász szépen megpirult, akkor mehet hozzájuk a többi zöldség, hagyma, zeller, répa, fehérrépa, nagyjából egységes méretűre vágva, és a lencse is.

Párszor keverd át így az egészet, majd öntsd fel vízzel, nagyjából 1,2-1,4 liternyivel. Sózd és borsozd hangulatod és ízlésed szerint, majd tedd rá a fedőt, és kis lángon főzd addig, amíg minden zöldség meg nem puhul.

Amikor minden puha, tedd bele a petrezselymet is, úgy főzd még pár percig. Ha szereted, készíts hozzá csipetkét, ehhez egy tojást verj fel, adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, valamint egy csipet sót, és szaggasd a már kész levesbe. 

Mennyei fogások sok-sok zöldséggel

Itt a tavasz, lassan mindenből lehet majd frisset, üdét és ropogóst kapni.

Ezt is szeretjük