Így készítsd a hamis gulyást!
Friss zöldségekkel az igazi!
Forró, tápláló, isteni finom, ráadásul nagyon gazdaságos fogás, amit nem lehet elrontani.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Menj ki a piacra, szedd össze a kedvenc zöldségeidet, minél többfélét, annál jobb, és főzd meg őket finom levesnek!

Tejföllel fogyasztva a legjobb, utána már elég egy kis desszert is.

Hamis gulyás

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 fehérrépa
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 marék lencse - elhagyható
  • 1 kis fej zeller
  • 3 közepes krumpli
  • 15 dkg kolbász karikázva
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi fűszerkömény
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Pucolj meg minden zöldséget, a kolbászt karikázd, a hagymát pedig vágd egészen apróra. Amikor minden megvan, vékony olajon dinszteld üvegesre a hagymát, majd amikor már szépen összeesett, add hozzá a kolbászt is, a kömény társaságában.

Amikor a kolbász szépen megpirult, akkor mehet hozzájuk a többi zöldség, hagyma, zeller, répa, fehérrépa, nagyjából egységes méretűre vágva, és a lencse is.

Párszor keverd át így az egészet, majd öntsd fel vízzel, nagyjából 1,2-1,4 liternyivel. Sózd és borsozd hangulatod és ízlésed szerint, majd tedd rá a fedőt, és kis lángon főzd addig, amíg minden zöldség meg nem puhul.

Amikor minden puha, tedd bele a petrezselymet is, úgy főzd még pár percig. Ha szereted, készíts hozzá csipetkét, ehhez egy tojást verj fel, adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, valamint egy csipet sót, és szaggasd a már kész levesbe. 

Mennyei fogások sok-sok zöldséggel

Itt a tavasz, lassan mindenből lehet majd frisset, üdét és ropogóst kapni.

Ezt is szeretjük