Csülök pékné módra - Hamisítatlan hazai fogás
A szaftos és omlós hús a vele sült krumplival és hagymával igazi lakoma, amire képtelenség nemet mondani, próbáld csak ki!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csülök pékné módra egyáltalán nem macerás fogás, csak felettébb sokáig tart, amíg elkészül, de ha reggel elkezded, akkor ebédre biztosan kész lesz, a hús omlósra és szaftosra sül, a körítés pedig kellőképp megpirul, megfonnyad.

Ha szereted a pikáns ízeket, locsolgasd sörrel, vagy a már megfőtt húshoz adj egy kis mézet, tálaláskor pedig egy kis áfonya is nagyon jó a fűszeres hús mellé. A vele sült zöldségek körét is bátran gazdagíthatod, kelbimbóval, répával, isteniek sülve.

Csülök pékné módra

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű csülök
  • 1 kg krumpli
  • 8-9 gerezd fokhagyma
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 kis marék egész bors
  • só, frissen őrölt bors
  • 5-6 evőkanálnyi zsiradék
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

Két fej vöröshagymát tisztíts meg, és vágd őket négybe. A csülköket tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket, tedd melléjük a hagymát, a babérleveleket, a fokhagymák felét és az egész borsot, majd gyújts alá a lábas alá, és hagyd őket főni nagyjából két és fél órán át.

Amikor már szépen leválik a csontról, akkor biztosan jó. A krumplit pucold meg, vágd közepes méretű hasábokra. A maradék hagymákat pucold meg, és szintén darabold fel közepes méretű hasábokra.

Ezeket rendezd el egy tepsiben, tedd rájuk a csontról leszedett húst, a maradék fokhagymák felét reszeld rá, a másik felét csak feldarabolva szórd közéjük, sózd és borsozd az egészet ízlésed szerint, és hintsd meg a majoránnával. A zsiradékot is egyenletesen oszd el a tepsi teljes területén, majd fedd le az egészet alufóliával.

A sütőt melegítsd elő 170 fokra, és told be a tepsit. 40 perc múlva vedd le a fóliát, süsd az egészet további 30-40 percig, utána már jó eséllyel kész lesz a sülted. 

A legfinomabb falatok sertéshúsból

A szaftosra és ízletesre süthető alapanyag sokak kedvence.

Ezt is szeretjük