
Csülök pékné módra - Hamisítatlan hazai fogás
A szaftos és omlós hús a vele sült krumplival és hagymával igazi lakoma, amire képtelenség nemet mondani, próbáld csak ki!

A csülök pékné módra egyáltalán nem macerás fogás, csak felettébb sokáig tart, amíg elkészül, de ha reggel elkezded, akkor ebédre biztosan kész lesz, a hús omlósra és szaftosra sül, a körítés pedig kellőképp megpirul, megfonnyad.
Ha szereted a pikáns ízeket, locsolgasd sörrel, vagy a már megfőtt húshoz adj egy kis mézet, tálaláskor pedig egy kis áfonya is nagyon jó a fűszeres hús mellé. A vele sült zöldségek körét is bátran gazdagíthatod, kelbimbóval, répával, isteniek sülve.
Csülök pékné módra
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű csülök
- 1 kg krumpli
- 8-9 gerezd fokhagyma
- 4-5 fej vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 1 kis marék egész bors
- só, frissen őrölt bors
- 5-6 evőkanálnyi zsiradék
- 1 evőkanálnyi szárított majoránna
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
Két fej vöröshagymát tisztíts meg, és vágd őket négybe. A csülköket tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket, tedd melléjük a hagymát, a babérleveleket, a fokhagymák felét és az egész borsot, majd gyújts alá a lábas alá, és hagyd őket főni nagyjából két és fél órán át.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Amikor már szépen leválik a csontról, akkor biztosan jó. A krumplit pucold meg, vágd közepes méretű hasábokra. A maradék hagymákat pucold meg, és szintén darabold fel közepes méretű hasábokra.
Ezeket rendezd el egy tepsiben, tedd rájuk a csontról leszedett húst, a maradék fokhagymák felét reszeld rá, a másik felét csak feldarabolva szórd közéjük, sózd és borsozd az egészet ízlésed szerint, és hintsd meg a majoránnával. A zsiradékot is egyenletesen oszd el a tepsi teljes területén, majd fedd le az egészet alufóliával.
A sütőt melegítsd elő 170 fokra, és told be a tepsit. 40 perc múlva vedd le a fóliát, süsd az egészet további 30-40 percig, utána már jó eséllyel kész lesz a sülted.
A legfinomabb falatok sertéshúsból
A szaftosra és ízletesre süthető alapanyag sokak kedvence.
OLVASD EL EZT IS!

- áfonya
- svéd húsgolyók
Eredeti svéd húsgolyó-recept

- paprika
- paradicsom
Így készül a legfinomabb sertéspörkölt

- marha
- sárgarépa